Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Συνάντηση Πεταλωτή με τον δήμαρχο Κομοτηνής

Όχι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν πέρναγε τυχαία έξω από το δημαρχείο, είδε τον Πετρίδη και μπήκε μέσα. Οι δυο Γιώργηδες εόχαν κλείσει ραντεβού και τα έλεγαν για ώρα

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ;


Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης -Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, τo Σάββατο 11 Ιουνίου 2011 επισκέφθηκε τον Δήμο Κομοτηνής όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πετρίδη και την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου για τα ζητήματα και τις προοπτικές του διευρυμένου, πλέον, Δήμου Κομοτηνής .


«Επεκτείνουμε την ήδη υπάρχουσα συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και τον Δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη σε όλα τα επίπεδα, υποστηρίζοντας το έργο και τις πρωτοβουλίες που παίρνει" τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην αποκατάσταση της Τσανακλείου Σχολής και στην προσπάθεια ένταξης της στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, στις λύσεις που πρέπει να βρεθούν στο θέμα των τίτλων κυριότητας του Οικισμού Ηφαίστου καθώς και στο θέμα των απαλλοτριώσεων στον Οικισμό Αλαν Κογιού.

Ο κ. Πεταλωτής αναφερόμενος στα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση δήλωσε: Όσον αφορά στο θέμα της Τσανακλείου Σχολής, γίνεται προσπάθεια ένταξης της στο ΕΣΠΑ προκειμένου να βρει, επιτέλους, τη θέση και το ρόλο που της αξίζει στα τοπικά δρώμενα μέσα από δράσεις πολιτισμού, αναπτυξιακής και κοινωνικής προσφοράς. Αναφερόμενος στο θέμα των τίτλων κυριότητας του οικισμού Ηφαίστου τόνισε: Είναι ένα θέμα νομοθετικής ρύθμισης, τυπικής και ουσιαστικής, αφού θα επιφέρει τη νομιμότητα καθώς θα δημιουργήσει και αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή. Για το θέμα της απαλλοτρίωσης στον οικισμό Αλαν Κογιού, όπου πάνω από 200 οικογένειες ζουν σε κατάσταση εξαθλίωσης, επεσήμανε: Θα έπρεπε να λυθεί το θέμα της απαλλοτρίωσης εδώ και χρόνια και να έχει διασφαλισθεί ήδη η χρηματοδότηση. Στη σημερινή κατάσταση πλέον, φθάσαμε στο σημείο να κινδυνεύει να αρθεί η απαλλοτρίωση διότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να πληρωθούν περίπου 800.000 ευρώ και στη συνέχεια να βρεθούν προγράμματα ώστε να γίνει η στέγαση αυτών των ανθρώπων. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις .

Η συζήτηση, στη συνέχεια, εστιάστηκε στον κοινωνικό ρόλο του Δήμου Κομοτηνής με τον κ. Πεταλωτή να δηλώνει σχετικά:

Ο Δήμος Κομοτηνής, σήμερα, είναι ένα κύτταρο Δημοκρατίας, είναι ο προσιτός μηχανισμός προς τους πολίτες και αυτό το επιτρέπει και η μεγάλη επανάσταση του Καλλικράτη. Ο Δήμος Κομοτηνής διαθέτοντας ένα εξαιρετικό δυναμικό, τόσο σε επίπεδο ηγεσίας όσο και σε υπαλληλικό, έχει σημαντικό κοινωνικό ρόλο.

Ο υφυπουργός ενημερώθηκε και για το Κέντρο Σίτισης Απόρων του Δήμου Κομοτηνής, για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, για τα ΚΑΠΗ καθώς και για την αξία του Ιατροκοινωνικού Κέντρου του Δήμου, δηλώνοντας πως συνθέτουν και αναδεικνύουν τον κοινωνικό ρόλο του Δήμου Κομοτηνής.

Παράλληλα εξετάστηκαν και ζητήματα που αφορούν στους δεκαπέντε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ώστε μέσα από παρεμβάσεις στην κεντρική διοίκηση, όπως ανέφερε ο κ. Πεταλωτής, να αντιμετωπιστούν.

Τέλος, αναφέρθηκαν και στα ζητήματα που προκύπτουν ,πλέον, από τη διεύρυνση του Δήμου Κομοτηνής με την ενσωμάτωση των παλιών Δήμων, όπως θέματα παραλιών, θέματα του κάμπινγκ Φαναρίου και τρόποι αξιοποίησης του.

Τα θέματα είναι πολλά και άκρως ελκυστικά ανέφερε ο κ. Πεταλωτής και συνέχισε: Υπάρχουν πολλά ζητήματα, κυρίως οικονομικής φύσης, στον Δήμο Κομοτηνής τα οποία διογκώθηκαν και δεν αντιμετωπίσθηκαν όταν έπρεπε. Παρόλα αυτά ο Δήμος βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με άλλους Δήμους της χώρας. Τα όποια ζητήματα υπάρχουν, θα προσπαθήσουμε να τα αντιμετωπίσουμε παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης, πέραν της ενημέρωσης στον κ. Πεταλωτή, τον ευχαρίστησε για τη συνδρομή του στην προσπάθεια επίλυσης μιας σειράς ζητημάτων που αφορούν στον Δήμο.

Τέλος, συμφωνήθηκε να ακολουθήσει σύντομα κι άλλη συνάντηση για πιο εξειδικευμένη αντιμετώπιση όλων των θεμάτων του Δήμου Κομοτηνής

.