Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Καταγγελία: αφήνουν νηστικούς ως και 3 μέρες τους μετανάστες στον Έβρο

Ανάμεσά τους έγγυες και μικρά παιδιά, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες σχετικά με την τακτική του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Χωρίς τροφή πριν ολοκληρωθεί η καταγραφή αφήνουν τους κρατούμενους μετανάστες στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού στον Εβρο, καταγγέλλει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο, «μετά από επανειλημμένες επισκέψεις μας στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης του Τυχερού στον Εβρο διαπιστώσαμε ότι πρακτική των αστυνομικών αρχών είναι οι αλλοδαποί κρατούμενοι να σιτίζονται μόνο αφού περάσει ένα εικοσιτετράωρο από την καταγραφή τους».

«Με δεδομένο ότι η διαδικασία καταγραφής συχνά διαρκεί έως και πάνω από 48 ώρες», τονίζεται στην ανακοίνωση του Ελληνικού Συμβουλίου, «είναι κατανοητό ότι οι κρατούμενοι πολλές φορές παραμένουν χωρίς τροφή ακόμη και για 3 ημέρες. Ανάμεσα στους προς καταγραφή αλλοδαπούς βρίσκονται συχνά και ανήλικα παιδιά ή ακόμα και βρέφη ή έγκυες».

 
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
 
Μετά από επανειλημμένες επισκέψεις μας στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης του Τυχερού στον Έβρο, διαπιστώσαμε ότι πρακτική των αστυνομικών αρχών είναι οι αλλοδαποί κρατούμενοι να σιτίζονται μόνο αφού περάσει ένα εικοσιτετράωρο από την καταγραφή τους.


Με δεδομένο ότι η διαδικασία καταγραφής συχνά διαρκεί έως και πάνω από 48 ώρες, είναι κατανοητό ότι οι κρατούμενοι πολλές φορές παραμένουν χωρίς τροφή ακόμη και για 3 ημέρες. Ανάμεσα στους προς καταγραφή αλλοδαπούς βρίσκονται συχνά και ανήλικα παιδιά ή ακόμα και βρέφη ή έγκυες γυναίκες.


Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) καταδικάζει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές που αποτελούν άλλη μία περίτρανη απόδειξη των απάνθρωπων και παράνομων συνθηκών κράτησης που επικρατούν στη χώρα μας.

Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ)

.