Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Τσακώθηκαν με τον Ξυνίδη και κλείνουν τους... φούρνους: Θα πούμε το ψωμί... ψωμάκι

Οι αρτοποιοί αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματός και απειλούν με... απεργία επειδή πλέον το ψωμί θα μπορεί να πωλείται σε... κομμωτήρια και συνεργεία αυτοκινήτων

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με κινητοποιήσεις, που μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμη και κλείσιμο των φούρνων απειλεί η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματος. Ήδη υπάρχουν τέτοιες εισηγήσεις, ωστόσο την απόφαση θα λάβει η συνεδρίαση της Ολομέλειας των προέδρων των τοπικών Ενώσεων Αρτοποιών.


Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μ. Μούσιος, το θεσμικό πλαίσιο όπως έχει διαμορφωθεί τώρα σημαίνει ότι το ψωμί μπορεί πλέον να πωλείται ελεύθερα από... μανάβικά, ιχθυοπωλεία ή κρεοπωλεία μέχρι... κομμωτήρια, καταστήματα ένδυσης – υπόδησης ή και από συνεργεία αυτοκινήτων.

Η Ομοσπονδία Αρτοποιών έχει στείλει επιστολή με τις θέσεις της προς όλους τους βουλευτές, υποστηρίζοντας ότι το επάγγελμα του αρτοποιού είναι ήδη ελεύθερο, αλλά επισημαίνοντας ότι πρέπει να προστατευθεί ώστε να μην κινδυνεύσουν οι 67.000 εργαζόμενοι στους 14.400 φούρνους της χώρας.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι οι επενδύσεις στη βιοτεχνική αρτοποιία ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ αλλά θα κινδυνεύσουν αν επιμείνει η κυβέρνηση στην απόφαση να μπορεί ο οποιοσδήποτε να πουλήσει ψωμί, ακόμα και στα κομμωτήρια ή τα συνεργεία αυτοκινήτων που προαναφέρθηκε.

Ο κ. Μούσιος υποστηρίζει ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις από αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα ρύθμιζε το ζήτημα ώστε να περιοριστεί η πώληση ψωμιού στα συναφή καταστήματα, ωστόσο «τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Σ. Ξυνίδη άλλαξε ξαφνικά άλλαξε στάση»...

.