Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Η Χίλαρι Κλίντον στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το Σάββατο

Στο πλαίσιο του ταξιδιού της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Τουρκία, μία ημέρα πριν πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη και στην Αθήνα

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕTΑΙ ΝΑ ΠΕΙ
ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ;

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, αναμένεται να επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο το Σάββατο 16 Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής ημερήσιας εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ».

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κ. Κλίντον θα βρίσκεται στην Τουρκία (15 και 16 Ιουλίου), όπου θα συμμετάσχει στις συναντήσεις της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, ενώ κατά την εκεί παρουσία της θα έχει επίσης συναντήσεις με τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της γείτονος χώρας.

Θα είναι η πρώτη φορά που η κ. Κλίντον θα επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την ιδιότητά της ως υπουργού Εξωτερικών. Τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, έχουν ταχθεί επανειλημμένα υπέρ των θρησκευτικών ελευθεριών του Πατριαρχείου, καθώς και του ανοίγματος της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη.

Μετά την Τουρκία, η Χίλαρι Κλίντον θα επισκεφθεί την Ελλάδα (17 και 18 Ιουλίου), όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο Κ.Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον υπουργό Εξωτερικών Στ.Λαμπρινίδη και αρχηγούς πολιτικών για να συζητήσει «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», όπως είχε τονισθεί σε σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

.