Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Καταδίωξη δύο δουλεμπορικών από... Αλεξανδρούπολη μέχρι την... Καβάλα

Και νέο κρούσμα, λίγες ώρες μετά την τραγωδία: ξαναστοίβαξαν λαθρομετανάστες σε δύο οχήματα και έτρεχαν σαν τρελοί για να μην τους πιάσουν οι αστυνομικοί

ΠΩΣ ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ;


Συνελήφθησαν χθες (11-07-2011), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας στην Εγνατία Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, δεκαεπτά (17) μη νόμιμοι μετανάστες (υπηκοότητας: 13 Ερυθραίας, 2 Ακτή Ελεφαντοστού, 2 Παλαιστίνης).


Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας (11-7-2011), στην Εγνατία Οδό (ανισόπεδο κόμβο Αλεξανδρούπολης), αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, έκαναν σήμα, στους οδηγούς δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, προκειμένου να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους, αλλά αυτοί δεν συμμορφωθήκαν αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ακολούθησαν τα παραπάνω αυτοκίνητα, με την συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Ροδόπης, της Ξάνθης και της Καβάλας.

Ακολούθως αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης Καβάλας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης εντόπισαν το ένα από τα δύο αυτοκίνητα στο 172,5 χλμ. Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας (Ανισόπεδος Κόμβος Άσπρων Χωμάτων) και το δεύτερο σε χωμάτινη οδό πλησίον του 132,1 χλμ. Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας (Ανισόπεδος Κόμβος Μουσθένης).

Στο εσωτερικό του πρώτου οχήματος εντόπισαν, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ στο δεύτερο εννέα (9). Οι δύο οδηγοί διέφυγαν τη σύλληψη και αναζητούνται.

Ο οδηγός του δεύτερου οχήματος, στάθμευσε το όχημα σε ανηφορική οδό χωρίς να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή στάθμευση του, με αποτέλεσμα αυτό να οπισθοχωρήσει, να εκτραπεί και να τραυματιστούν πέντε (5) από τους μη νόμιμους μετανάστες που μετέφερε.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι και τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ήταν κλεμμένα από την Αθήνα.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Για τους συλληφθέντες μη νόμιμους μετανάστες έχει κινηθεί η διαδικασία διοικητικής τους απέλασης.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας.

.