Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ενδιαφέρον για Εν.Κλω από αμερικανικό fund

Η ύστατη προσπάθεια για τη σωτηρία της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας βρίσκεται σε εξέλιξη

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ;

Η ύστατη προσπάθεια για τη σωτηρία της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο δίμηνο, καθώς όπως αποκαλύφθηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση, αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο ενδιαφέρεται να χρηματοδοτήσει το επιχειρησιακό της σχέδιο.

Είχε προηγηθεί αναζήτηση επενδυτών στο εξωτερικό, προτού η διοίκηση της Εν.Κλω. λάβει στις 17 Μαΐου επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το εν λόγω επενδυτικό κεφάλαιο, που συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή βασικών αξόνων του επιχειρησιακού σχεδίου. Αυτό αφορά στην επαναλειτουργία ενός μικρού κλωστοϋφαντουργικού κλάδου και στη δημιουργία δύο μονάδων επεξεργασίας και αξιοποίησης αποβλήτων, όλα σε υφιστάμενες, αδρανείς σήμερα, εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Ο έλεγχος των στοιχείων έγινε υπό καθεστώς τήρησης αμοιβαίου συμφώνου εμπιστευτικότητας, που υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών στις 6 Απριλίου. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. της Εν.Κλω., ενώ σε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του αμερικανικού fund και της Εθνικής Τράπεζας, στις 22 Ιουνίου, υποβλήθηκε και επισήμως η πρόταση συνεργασίας.

Εφόσον αυτή κριθεί ενδιαφέρουσα, θα υπογραφεί Memorandum 0f Understanding (MOU), προκειμένου να ακολουθήσει πλήρης έλεγχος και υλοποίηση της πρότασης. Η διοίκηση της εταιρείας ευελπιστεί σε σύναψη της σχετικής συμφωνίας σύντομα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει άμεσα σε νέα γενική συνέλευση, προκειμένου να λάβει οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της Εν.Κλω.

 
Πηγή:  http://www.kathimerini.gr/