Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

«Παρέμβαση» Πεταλωτή στο έργο της Δικαιοσύνης καταγγέλλει η «Σπίθα»!

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης εγκάλεσε τους εισαγγελείς της Θράκης επειδή δεν άσκησαν αυτεπάγγελτα διώξεις για την αφίσα με τους "ναι-ναι-κους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ
ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Την έμμεση «παρέμβαση» του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Πεταλωτή, στον ανεξάρτητο ρόλο και έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης καταγγέλλει με ανακοίνωση της η «Σπίθα» Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Σπίθα» ο κ. Πεταλωτής και με αφορμή τις αφίσες που κυκλοφόρησαν στην πόλη της Κομοτηνής το Σάββατο (2/7) όπου απεικονίζονταν οι βουλευτές Θράκης του ΠΑΣΟΚ προέβη σε δήλωση όπου σημείωνε «Σύμφωνα με τον νόμο ο εισαγγελέας όταν πέφτει στην αντίληψή του αξιόποινη πράξη που δεν απαιτείται έγκληση από το θιγόμενο, βεβαίως και υποχρεούται να παρεμβαίνει» και αναφερόμενος στην αφίσα είπε «Εκεί και αν χρειαζόταν εισαγγελική παρέμβαση»!

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Πεταλωτή αν μη τι άλλο αποτελούν ένα είδος «παρέμβασης» στον ανεξάρτητο ρόλο και έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης καθώς προτρέπονται έμμεσα οι εισαγγελείς να επέμβουν αναζητώντας ποινικές ευθύνες.

Η αντίδραση της «Σπίθας» Κομοτηνής ήταν άμεση και ιδιαίτερα σκληρή. «Αποτελεί πρωτάκουστη πρόκληση ο υφυπουργός Δικαιοσύνης (!) να καλεί τους εισαγγελείς να κινηθούν εναντίον των διακινητών μιας αντικυβερνητικής αφίσας, που δεν έχει καμία επιλήψιμη λέξη και απολύτως κανένα υπονοούμενο βίας! Και τι υφυπουργός; Μιας κυβέρνησης που ξεπουλάει αδιάντροπα τη χώρα, μετά την πολύχρονη λεηλασία της από το κυβερνών κόμμα! Είχε μάλιστα και … άποψη για το τι ξέρει και τι όχι ο Μίκης Θεοδωράκης σχετικά με την πρωτοβουλία μας – και γελοιοποιήθηκε βεβαίως διπλά από την άμεση αντίδραση εκείνου!

Εμείς, μέσα από τον «Αντιφωνητή», καλέσαμε τον Γ.Π. πριν λίγο καιρό να παραιτηθεί από κυβερνητικός εκπρόσωπος Τύπου, ελπίζοντας ότι κάτι σαν…τσίπα ίσως θα πρυτάνευε, παρά το στενά κομματικό του συμφέρον. Δυστυχώς τίποτε τέτοιο δεν βλέπουμε να συνέβη. Επειδή όμως η λογική κατάληξη της κατρακύλας είναι (πολύ απλά) ο πάτος, καλούμε τον Γ.Π. να αντιληφθεί πού ακριβώς βαδίζει. Εμείς πάντως τον ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούμε, ούτε από αυτόν (με τους εισαγγελείς), ούτε από το κόμμα του (με τα ΜΑΤ). Αν νομίζει ότι είναι μέλος χουντικής κυβέρνησης ή ότι με τις πλάτες των ξένων τραπεζιτών και χρηματιστών θα μας πατάει όλους το κεφάλι, χωρίς να βγάζουμε άχνα, πλανάται πλάνην οικτράν. Τον πληροφορούμε ότι τόσο αυτός, όσο και η κυβέρνησή του, θα απαντούμε σε κάθε προστυχιά που θα επιχειρείται σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας!» σημειώνει η «Σπίθα» Κομοτηνής σε ανακοίνωση της.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι στην επίμαχη αφίσα κάτω από τις φωτογραφίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αναγράφονταν η φράση «Θρακιώτη, αυτοί ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο μνημόνιο !!! Ας μην ξεχάσουμε τους Ναι-Ναι-Κους του καθεστώτος…» .


Πηγή:  http://fonirodopis.gr/