Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Συλλήψεις διακινητών λαθρομεταναστών στην Ροδόπη

Χθες το πρωί εντοπίστηκαν στην Εγνατία Οδό, λίγο έξω από την Κομοτηνή, τρεις Βούλγαροι που μετέφεραν 14 παράνομους στην χώρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Συνελήφθησαν χθες (28-08-2011) το πρωί, στο 3ο χλμ Εγνατίας Οδού Μέστης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, τρεις αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικία 38, 45 και 50 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκατέσσερις λαθρομετανάστες. Δώδεκα από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και δύο υπήκοοι Σομαλίας.Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, εντόπισαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με βουλγάρικες πινακίδες, να κινούνται στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση την Κομοτηνή. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι ο 45χρονος οδηγός του, προωθούσε, στην ενδοχώρα, δεκατέσσερις λαθρομετανάστες. Το πρώτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο διακινητές, και ενεργούσαν σαν προπομποί, ακινητοποιήθηκε, λίγο αργότερα, από το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής στο ανατολικό Κόμβο Κομοτηνής, της Εγνατίας Οδού.

Κατασχέθηκαν τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

.