Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Το ναμάζι του Μπαμπατζάν στο Εσκί Τζαμί της Κομοτηνής

Βρέθηκε και στην Κομοτηνή, πριν συνεχίσει για Ξάνθη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη και λοιπές χώρες των Βαλκανίων που ενδιαφέρουν την Τουρκία

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Η ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ
"BIRLIK" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ;





Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης βιώνουν διπλή γιορτή μαζί με τον Αλή Μπαμπατζάν
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλή Μπαμπατζάν έκανε το ναμάζι του Μπαϊραμιού στο Εσκί τζαμί της Κομοτηνής. Μαζί του έκαναν το ναμάζι τους ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς και ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.

Καθώς φέτος η γιορτή του Μπαιραμιού συμπίπτει χρονικά με την γιορτή της Νίκης της 30ης Αυγούστου, οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης βιώνουν τον ενθουσιασμό και τη χαρά για την διπλή γιορτή. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης που γέμισαν το Εσκί τζαμί, μπήκαν στη σειρά για να ευχηθούνε στον Μπαμπατζάν.

Μετά την προσευχή ο υπουργός Μπαμπατζάν αντάλλαξε ευχές με τους ομογενείς εκεί μέσα και ευχήθηκε σε όλους καλό μπαϊράμι.

Ο υπουργός Μπαμπατζάν μαζί με την σύζυγο του θα συνεχίσει την Βαλκανική του περιοδεία περνώντας από Ξάνθη, Θεσσαλονίκη και μετά θα πάει στην Μακεδονία (FYROM).
Σχόλιο : Όπως βλέπετε ξεφτέρια που ορίζετε την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας όλα πάνε καλά… Τώρα άρχισαν και μας κουβαλιούνται και στις εθνικές εορτές της Τουρκίας εδώ στην Θράκη… Και μετά θα μιλάτε γιά Πομάκους-Ρωμά και Τουρκογενείς…
Η αφίσα με τον Μουσταφά, είναι από τον εορτασμό της σημερινής εθνικής επετείου της Τουρκίας και υπήρχε στο άρθρο της Μπιρλίκ.


Πηγή:  http://tourkikanea.gr/