Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Και άλλες συλλήψεις Βούλγαρων διακινητών στον Έβρο

Εντοπίστηκαν χθες το πρωί στο ύψος της Αλεξανδρούπολης μετά από τον συναγερμό που σήμανε η σύλληψη των άλλων της Κομοτηνής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Συνελήφθησαν χθες (28-08-2011) το πρωί, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, δύο διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 29 και 45 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας πέντε λαθρομετανάστες. Τρεις από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ, και δύο υπήκοοι Ιράν.

Ειδικότερα, μετά από πληροφορία που περιήλθε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης εντόπισαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με βουλγάρικες πινακίδες, να κινούνται στην Εγνατία Οδό, με κατεύθυνση την Κομοτηνή.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ακινητοποίησαν, στον κόμβο Αλεξανδρούπολης, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 45χρονος διακινητής και διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα, τέσσερις λαθρομετανάστες.

Σε σήμα στάσης, που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, στον 29χρονο οδηγό του δεύτερου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα. Στην προσπάθεια του να εξέλθει από την Εγνατία Οδό, στον κόμβο Μάκρης, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε. Ο διακινητής μαζί με έναν από τους πέντε λαθρομετανάστες, που προωθούσε, συνελήφθησαν ενώ οι άλλοι τέσσερεις κατάφεραν να διαφύγουν, εκμεταλλευόμενοι την πυκνή βλάστηση.

Κατασχέθηκαν τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

.