Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ο Δήμος Αβδήρων θα ανοίξει τα Λουτρά Ποταμιάς

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό έχει επιδοθεί ο δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Σε αγώνα δρόμου προκειμένου τα Λουτρά της Ποταμιάς να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό θα επιδοθεί ο Δήμος Αβδήρων, όπως αποκάλυψε στο XanthiPress.gr ο Δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων, που συνεδρίασε τη Δευτέρα στη Γενισέα, εγκρίθηκε από το Σώμα η παραχώρηση της λειτουργίας των Λουτρών Ποταμιάς από την Δ.Ε.Α.ΠΕ.ΧΩ Δήμου Αβδήρων Μονομετοχική Α.Ε. Σε επικοινωνία, αμέσως μετά με το Δήμαρχο Βασίλη Τσολακίδη, επιβεβαίωσε ότι η παραχώρηση αυτή αποτελεί μέρος του σχεδιασμού που έχει ο Δήμος για να επαναλειτουργήσει άμεσα τα Λουτρά της Ποταμιάς.
Θα ξεκινήσει με δύο λουτήρες
Παρότι οι εγκαταστάσεις έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές και έχουν αχρηστευτεί, ο Δήμος Αβδήρων ήδη προετοιμάζει δύο λουτήρες προκειμένου σύντομα να είναι σε θέση να υποδεχθούν λουόμενους στα Λουτρά. Καμία επέμβαση δεν είναι δυνατό να γίνει στην ξενοδοχειακή υποδομή και οι επισκέπτες θα εξυπηρετούνται από τις μονάδες της ευρύτερης περιοχής.
Τα λουτρά, σύμφωνα με το Β. Τσολακίδη, θα λειτουργήσουν με το μικρότερο δυνατό αριθμό εργαζομένων σε πρώτη φάση, προκειμένου να υπάρχει έλεγχος των λουομένων και των ιατρικών βεβαιώσεων, που θα μπορούν να προμηθεύονται ακόμη και από το Κέντρο Υγείας Αβδήρων, σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει. Τέλος, στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι –αν τα καταφέρει – να δημιουργήσει και ένα μικρό φυσικοθεραπευτήριο για την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών στους λουόμενους.
Αγώνας δρόμου για να ανοίξουν φέτος
Μεγάλη είναι η συζήτηση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για τις ευθύνες και την αιτία που τα Λουτρά εγκαταλείφθηκαν, όμως αυτή η συζήτηση προφανώς ανήκει στο παρελθόν, εφόσον καταβάλλεται προσπάθεια να επαναξιοποιηθεί ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου Αβδήρων σε μια εποχή που η εκμετάλλευση της γεωθερμίας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Όπως προκύπτει από τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, μετά την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, τη δεδομένη χρονική συγκυρία προέχει η –με πάση θυσία- λειτουργία των Λουτρών και η απαιτούμενη επιδιόρθωση και αξιοποίηση του κατεστραμμένου χώρου θα αντιμετωπιστεί μελλοντικά.