Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ελλείψεις προσωπικού σε συνοριοφύλακες καταγγέλει η Τσιαούση

Κατέθεσε και σχετική αναφορά προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ;


Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με θέμα τη στελέχωση των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Τυχερού και Σουφλίου με αποσπάσεις προσωπικού που κατάγεται από τον Νομό Έβρου, καθώς και την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής τους.

Στην αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:

«Σε συνέχεια της ερώτησης με αριθμ. Πρωτ. 12670/06-07-2010 με θέμα: «Σοβαρές οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό στις Αστυνομικές Διευθύνσεις ολόκληρου του Νομού Έβρου», και με το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης να συνεχίζει να αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα για ολόκληρη τη χώρα και ειδικότερα για τον παραμεθόριο Νομό Έβρου, οι ελλείψεις σε στελεχιακό δυναμικό στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Τυχερού και Σουφλίου, εξακολουθούν να υφίστανται.

Συνέπεια ο περιορισμός των δυνατοτήτων αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, – από το υπάρχον προσωπικό των Τ.Σ.Φ. με την πολύτιμη συμβολή των Αξιωματούχων της FRONTEX- , διότι το φαινόμενο παρουσιάζει συνεχώς αυξητικές τάσεις και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Συνδυαστικά με το δραματικό αυτό φαινόμενο, θα πρέπει να αναφερθεί το γεγονός ότι και το αστυνομικό δυναμικό που είναι επιφορτισμένο με την επίβλεψη και προστασία των παράνομων μεταναστών, βιώνει τις ίδιες απαράδεκτες συνθήκες που έχουν τονιστεί πολλές φορές μέχρι σήμερα.

Επομένως η ενίσχυση των Τ.Σ.Φ. αποτελεί αδήριτη ανάγκη τόσο για την αποτροπή εισόδου των παράνομων μεταναστών όσο και για την καλύτερη παρακολούθηση τους στους χώρους κράτησης.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα παραπάνω, καθώς την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο, προτείνουμε τις έξης δράσεις οι οποίες δεν επιβαρύνουν τον Δημόσιο Προϋπολογισμό:

•Να ενισχυθούν στελεχιακά τα Τ.Σ.Φ. Φερών, Τυχερού και Σουφλίου με αποσπάσεις προσωπικού που έχει καταγωγή από το Νομό Έβρου και υπηρετεί σε άλλες υπηρεσίες, το οποίο επιθυμεί να υπηρετήσει στις συγκεκριμένες θέσεις .

•Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες απόσπασης προσωπικού προς τα συγκεκριμένα Τμήματα ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν οι διαδικασίες στελέχωσής τους άμεσα, από Εβρίτες Αστυνομικούς που έχουν εκφράσει αντίστοιχο ενδιαφέρων.

•Να ενισχυθεί η υλικοτεχνική υποδομή των Τ.Σ.Φ. Φερών, Τυχερού και Σουφλίου».

Με την αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση ζητάει να ενημερωθεί από τον κύριο Υπουργό για τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσουν εύρυθμα και ολοκληρωμένα τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Τυχερού και Σουφλίου με το αναγκαίο προσωπικό, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

.