Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Δουλειά για ανέργους στην Θράκη με μισθό και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη

Νέο πρόγραμμα ξεκινά από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ με απασχόληση σε κοινωφελή έργα, όπως αποφασίστηκε στην κυβερνητική επιτροπή
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
     ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ;

Μισθό 625 ευρώ το μήνα και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη θα παρέχεται για 75.000 ανέργους μέσω προγράμματος για την καταπολέμηση της ανεργίας που αποφασίστηκε σήμερα από την κυβερνητική επιτροπή.

Θα ξεκινήσει από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και όσοι συμμετάσχουν σε αυτό θα απασχολούνται σε έργα κοινωφελούς χαρακτήρα με 5μηνες συμβάσεις απασχόλησης.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου, από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενώ ως τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει επεκταθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Αυτό που αποφασίστηκε επίσης είναι να δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα και ένα τηλεφωνικό κέντρο όπου μέσω ενός 4ψηφιου αριθμού άνεργοι αλλά και επιχειρηματίες θα μπορούν να ενημερώνονται για όσα προγράμματα είναι σε εξέλιξη.

Αυτό που τονίστηκε είναι οτι λόγω ελλιπούς ενημέρωσης πολλά προγράμματα είναι ανενεργά με αποτέλεσμα να μένουν αδιάθετα κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ.


Πηγή:  http://www.newsit.gr/