Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Εμφανίστηκαν στη Γενική Συνέλευση της ΕΑΠΑΞ και πήραν... αναβολή

Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες να συνέλθει επειδή απουσίαζαν όλοι οι μέτoχοι, τώρα που ήρθαν και πάλι δεν κατέληξαν πουθενά

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Σε αναβολή οδηγήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΕΑΠΑΞ, η οποία συνήλθε – τελικά- μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες όταν είχαν απουσιάσει όλοι οι μέτοχοι.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, όπως είχε προγραμματιστεί, στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν εκτός του Προέδρου Αλέκου Κυριακίδη, ο Δημήτρης Μπένης εκπροσωπόντας τις μετοχές του Δήμου Ξάνθης και ο Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, εκπροσοπώντας το ποσοστό του ΕΒΕ, καθώς επίσης και ο Χρήστος Πούλιος, όπως συνέβη στις δύο προηγούμενες προσκλήσεις. Την αναβολή ζήτησε ο Δημήτρης Μπένης, όπως δικαιούται ο Δήμος Ξάνθης μέχρι ένα μήνα. Παρά το γεγονός ότι δόθηκε εξαρχής αναβολή για τις 2/9/11και δεν συζητήθηκε η ημερήσια διάταξη, στην ΕΑΠΑΞ έγινε μακρά πολιτική συζήτηση μεταξύ των παρισταμένων.


Δ. Μπένης: Το μέλλον της εταιρίας, συνδεδεμένο με τους εργαζόμενους.

Ο Δημήτρης Μπένης κατέστησε σαφές, απαντώντας και σε σχετική ερώτηση και αιτιολογώντας και την απουσία του Δήμου στις δύο πρώτες προσκλήσεις, ότι το μέλλον της εταιρίας είναι συνδεδεμένο με τους εργαζόμενους: «Αν το Υπουργείο Εσωτερικών κρίνει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να μεταφερθούν στο Δήμο, η εταιρία κλείνει, αν κρίνει ότι δεν μπορούν να μεταφερθούν θα την ενισχύσουμε και θα τη διατηρήσουμε» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης, που πρόσθεσε ότι το θέμα των ευθυνών και του ελέγχου δεν συναρτάται με αυτή την απόφαση και μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή.


Χ. Πούλιος: Δεν δείξατε την ίδια ευαισθησία στην ΕΑΠΑΞ

Ο Χρήστος Πούλιος πήρε το λόγο αναφέροντας ότι η δημοτική αρχή δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για την ΕΤΕΝΕΞ , την οποία έσπευσε να κλείσει, παρότι έμειναν δύο εργαζόμενοι στο δρόμο. Εκανε λόγο για εταιρία των κατεξοχήν παλλινωδιών και διερωτήθηκε αν ποτέ θα απολογηθεί κανείς για τη σημερινή κατάσταση της εταιρίας. Επέμεινε ρωτώντας να μάθει, γιατί ο Δήμος απουσίασε αδικαιολόγητα από τις δύο προηγούμενες Προσκλήσεις Γενικής Συνέλευσης και ήρθε σε διένεξη με το Δ. Μπένη για το ζήτημα.


Δηλώσεις

Διαχώρισε τη θέση του από όσα έχουν συμβεί ο Δημήτρης Μπένης στις δηλώσεις του, μετά τη Γενική Συνέλευση, λέγοντας ότι όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα δεν έχει σχέση με το μέλλον της εταιρίας, υποννοώντας ότι ο ίδιος δεν αναμίχθηκε μέχρι σήμερα με τη λειτουργία της εταιρίας. Από την πλευρά του ο Χρήστος Πούλιος ανέφερε ότι η παράταξή του θα είναι αλληλέγγυα στο ζήτημα των εργαζομένων αλλά δεν θα είναι στη συγκάλυψη όσω έχουν γίνει στην εταιρία και αφορούν σε παρατυπίες, πλαστογραφίες και μια σειρά από άλλες ενέργειες που οδήγησαν την ΕΑΠΑΞ στη σημερινή κατάσταση.


Πηγή:   http://www.xanthipress.gr/