Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ξαναζωντάνεψε η Κατασκήνωση των Αβδήρων

Οι φωνές των παιδιών ξανακούστηκαν φέτος αφού οι κατασκηνώσεις λειτουργούν πλέον κανονικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Οι φωνές των παιδιών ξανακούστηκαν φέτος στην Κατασκήνωση των Αβδήρων που λειτουργούν πλέον κανονικά.

Αν και φαινόταν σχεδόν αδύνατο, έστω και τον Ιούλιο, τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και με τη συνδρομή αρκετών φορέων, η κατασκήνωση των Αβδήρων φιλοξένησε παιδιά των δημοτικών σχολείων όλου του Νομού Ξάνθης. Τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη το απόγευμα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς από Εκπαιδευτικούς και μαθητές –κατασκηνωτές.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Σάββας Μελισσόπουλος, που ανέλαβε να συντονίσει την προσπάθεια για να λειτουργήσει ο χώρος και ο Διευθυντής της Κατασκήνωσης Βασίλης Συμεωνίδης, μαζί με τα στελέχη, το προσωπικό και τους κατασκηνωτές, υποδέχτηκαν τους λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους σε μια σεμνή γιορτή.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Θύμιος Σώκος (ταξίδεψε από τη Θες/νίκη μόνο για τα εγκαίνια), ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Ανάπτυξης Γιώργος Χαλόφτης, ο Διευθυντής του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ πρέσβης Αλεξανδρής, υπηρεσιακοί παράγοντες της εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, γονείς και φίλοι της κατασκήνωσης.

Ο Σάββας Μελισσόπουλος, έσπευσε από την αρχή να ευχαριστήσει όλους όσους συνέδραμαν ώστε να λειτουργήσει η κατασκήνωση, την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη, το Γ.Γ της ΑΔΜΘ Θύμιο Σώκο, το Δήμαρχο Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη και άλλους φορείς όπως το Δ’ ΣΣ. Τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμαρχος Αβδήρων επεσήμαναν ότι στόχος, στο μέλλον είναι η κατασκήνωη να περιέλθει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να εκμεταλλευτεί τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν για να βελτιώσει τις υποδομές και τις παροχές.

Πάνω από 250 παιδιά φιλοξενήθηκαν και πρόκειται να φιλοξενηθούν τις επόμενες μέρες στην Κατασκήνωση, σύμφωνα με τον αρχηγό της και όλοι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη λειτουργία της Κατασκήνωσης. Βασικό ζητούμενο και επιτυχία, το γεγονός ότι μετά από ένα διάστημα απραξίας, η κατασκήνωση είναι ζωντάνεψε από τους μαθητές της Ξάνθης.