Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Συλλήψεις για εμπορία και κατοχή ναρκωτικών κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Άρδα

Σε περισσότερους από εκατό παραθεριστές έκανε έλεγχο η αστυνομία και εντόπισε δύο χρήστες, οι οποίοι με τη σειρά τους κατέδωσαν τους τέσσερις προμηθευτές τους

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 27-7-2011 έως 31-7-2011, στις Καστανιές του Νομού Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ορεστιάδας, πέτυχαν τη σύλληψη επτά (7) ημεδαπών, εκ των οποίων έξι (6) άνδρες και μία (1) γυναίκα, για παράβαση του Νόμου «περί Ναρκωτικών».


Συγκεκριμένα, στην παραπάνω συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε εν όψει πολιτιστικών εκδηλώσεων στον ποταμό Άρδα Ορεστιάδας, κατά το χρονικό διάστημα 27-7-2011 έως 31-7-2011, διενεργήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι σε 102 άτομα.

Συνολικά βρεθήκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 53,7 γραμμαρίων και τρία (3) αυτοσχέδια τσιγάρα με ακατέργαστη κάνναβη και καπνό.

Σημειώνεται ότι, κατά την διάρκεια της επιχείρηση συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, για πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, την Πέμπτη (28-7-2011) το βράδυ, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, οι παραπάνω αστυνομικοί σε δύο (2) ημεδαπούς ηλικίας 20 και 23 ετών, εντόπισαν στην κατοχή τους μία (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 5,8 γραμμαρίων και δύο (2) αυτοσχέδια τσιγάρα με ακατέργαστη κάνναβη και καπνό.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο (2) ημεδαποί είχαν αγοράσει την ακατέργαστη κάνναβη από τέσσερις (4) ημεδαπούς, ηλικίας 21, 22, 24 και 21 ετών, τους οποίους εντόπισαν, οι παραπάνω αστυνομικοί σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ορεστιάδας, το ίδιο βράδυ (28-7-2011) και τους συνέλαβαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 46 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας.

.