Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

1η Γενική Συγκέντρωση Αποστράτων Ξάνθης

Τα «9» ΟΧΙ στην Κυβέρνηση και στα μέτρα που επιβάλλει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Η 1η Γενική Συγκέντρωση των μελών του Παραρτήματος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο χώρο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης .Σκοπός της συγκέντρωσης των μελών είναι η γνωριμία τους με το νέο Τοπικό Συμβούλιο , η ενημέρωση τους για τους στόχους της ΕΑΑΣ και η κατάθεση προτάσεών τους για υλοποίηση .Προσκεκλημένος ήταν ο νέος πρόεδρος και Αντιστράτηγος της ΕΑΑΣ, αντιστράτηγος ε.α. Παντελής Μαυροδόπουλος.

Ο κ. Μαυροδόπουλος σε δηλώσεις του στον «Μ» και το Xanthi channel, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που πραγματοποίησαν την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι, οι απόστρατοι των Ενόπλων δυνάμεων , προκειμένου να προβάλλουν τη δύναμη και την ενότητά τους και να φωνάξουν «παρών» στον αγώνα του ελληνικού λαού. Οι απόστρατοι με τη διαμαρτυρία τους επεδίωξαν να απαιτήσουν σεβασμό και να δηλώσουν ότι είναι μη προνομιούχοι κοινωνικοί εταίροι και όχι κοινωνικοί επαίτες.Ο κ. Μαυροδόπουλος έκανε λόγο για τα εννιά «ΟΧΙ» προς την κυβέρνηση και τα μέτρα που επιβάλλει, όπως «ΟΧΙ στον ηλικιακό ρατσισμό, την απαξίωση , την οικονομική εξαθλίωση, την κοινωνική απομόνωση και εξόντωση φερόντων το ελληνικό εθνόσημο, που στοχευμένα και άδικα βαλλόμαστε, αφού κατά τεκμήριο αποστρατευόμαστε σε ηλικία μικρότερη των 55 ετών, ΟΧΙ στον αποκλεισμό μας από το συνταγματικό δικαίωμα για εργασία κτλ.».

Για την εν λόγω συγκέντρωση συστάθηκε αντιπροσωπεία η οποία παρέδωσε ψήφισμα στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη .

Σε τοπικό επίπεδο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Ξάνθης κ. Γεωργιάδης Γιώργος δήλωσε πως συμφωνούν απόλυτα και θα συμπαρασταθούν στους απόστρατους των ενόπλων δυνάμεων χωρίς βέβαια να προβούν σε ανάλογες κινητοποιήσεις στον Νομό Ξάνθης.
 
 
Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.com/