Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Επίσκεψη στον Τεκέ που βρίσκεται στη Ρούσα Διδυμοτείχου

Ομάδα 35 ατόμων από την Τουρκία πήγε στον Τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ
"ΡΟΝΤΟΠ ΡΟΥΖΓΚΑΡΙ"

Ομάδα 35 ατόμων από το Ίδρυμα Cem Vakfı της Κωνσταντινούπολης και από το Τσόρλου, επισκέφτηκαν τον Τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν.

Στις 29 Σεπτεμβρίου ομάδα 35 ατόμων από το Ίδρυμα Cem Vakfı της Κωνσταντινούπολης και από το Τσόρλου, επισκέφτηκαν τον Τεκκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν που βρίσκεται στο χωριό Ρούσα του Διδυμοτείχου. Στην ομάδα αυτή μετείχαν οι αντιπρόεδροι του Cem Vakfı Τζεμάλ Τζανπολάτ, Αλή Γιουτζέ και Αϊχάν Αϊντίν. Οι Τούρκοι μουσαφίρηδες επισκέφτηκαν τον τεκκέ και ενημερώθηκαν από τον Αχμέτ Καραχουσείν-πρόεδρο του Ιδρύματος Διαφύλλαξης του Τεκκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν. Ο αντιπρόεδρος του Cem Vakfı Τζεμάλ Τζανπολάτ έκανε δωρεά 1000 ευρώ στον τεκέ.

Ο αντιπρόεδρος του Cem Vakfı Τζεμάλ Τζανπολάτ είπε πως ο Τεκές του Σαγίντ Αλή Σουλτάν έχει μεγάλη σημασία καθώς στα βαλκάνια υπάρχουν 4 μεγάλοι και αυτός είναι ένας εξ αυτών, και ότι το ίδρυμα Cem Vakfı είναι έτοιμο να παράσχει κάθε είδους στήριξη για την απομάκρυνση των όποιων ελλείψεων. Ο Τζανπολάτ είπε πως ¨Είναι πολύ σημαντικό εσείς στην Δυτική Θράκη να είστε μέσα σε ομόνοια και ομοψυχία¨.

Ο Αχμέτ Καραχουσείν-πρόεδρος του Ιδρύματος Διαφύλλαξης του Τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν και ο Αλή Πεντζάλ-πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μειονότητας Χίλια εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επίσκεψη του Τζανπολάτ και των συν αυτώ, και παρείχαν πληροφορίες για τις ελλείψεις στον τεκέ καθώς και για τον ξενώνα του.


Πηγή:  http://tourkikanea.gr/