Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ώρα… κληρωτίδας σήμερα στη Football League

Στις 4.00 το  απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, με την συμμετοχή του Πανθρακικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με 16 ΠΑΕ και δύο… αγνώστους η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να κάνει το βήμα και να φτάσει ένα πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Φυσικά, θα «μιμηθεί» τη Super League και θα βάλει στην κληρωτίδα τα πλέον πολυσυζητημένα μπαλάκια, αυτά της ομάδας Α και ομάδας Β.

Ας δούμε, όμως ποιοι είναι οι σίγουροι στην κλήρωση της Football League, οι «παλιοί» και οι νέοι.

Από την περσινή σεζόν οι ΠΑΕ που θα μπουν στην κληρωτίδα είναι οι: Αγροτικός Αστέρας, Εθνικός Αστέρας, Καλλιθέα, Θρασύβουλος, Πιερικός, Βέροια, Διαγόρας και Πανθρακικός. Δηλαδή, 8 στον αριθμό.

Οι νέες ΠΑΕ που προβιβάστηκαν είναι οι εξής 8: Παναχαϊκή, Βύζας Μεγάρων, ΑΕΛ Καλλονής, Αναγέννηση Επανομής, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Ηρακλής Ψαχνών, Φωκικός Άμφισσας και Πλατανιάς Χανίων.

Οι… άγνωστοι είναι οι ομάδες Α’ και Β’. Δηλαδή, ένα από τα δύο ζευγάρια των ΠΑΕ ΑΕΛ, Πανσερραϊκός και Δόξα Δράμας, Λεβαδειακός.

Όσο για τον Αστέρα Τρίπολης, που πρωτόδικα έχει τιμωρηθεί με υποβιβασμό; Εννοείται ότι δεν θα μπει στην κληρωτίδα από τη στιγμή που η υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει. Τι θα γίνει εάν τελικά οι Αρκάδες υποβιβαστούν; Τότε, σύμφωνα με κύκλους της διοργανώτριας θα προβιβαστεί μία ΠΑΕ από τις… επιλαχούσες, αρκεί να έχει πάρει, βέβαια, πιστοποιητικό συμμετοχής. Στη Football League, εξάλλου, θεωρούν δεδομένο ότι η Super League θα συνεχιστεί με 16 ομάδες, αφού ο συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων είναι υποχρεωτικός, όπως και στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, που θα διεξαχθεί με 18 ΠΑΕ.

Παράλληλα, είναι ανοικτές αρκετές ακόμα υποθέσεις, όπως αυτές των ΠΑΕ Διαγόρας, Αγροτικός Αστέρας, Λεβαδειακός. Οι Ροδίτες περιμένουν την απόφαση του αθλητικού δικαστή στο σκάνδαλο με τα «στημένα» και οι άλλοι δύο θα απολογηθούν τη Δευτέρα (03/10) στις 11:00. Ανάλογα με τις ποινές και αν υπάρξουν τέτοιες, τότε τις συγκεκριμένες θα αντικαταστήσουν ΠΑΕ από την αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Ο Διαγόρας, όπως και η Αναγέννηση Γιαννιτσών περιμένουν τη Δευτέρα (03/10) την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να διαπιστώσουν αν θα πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, με τις πληροφορίες του Onsports να αναφέρουν ότι δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.


Πηγή:  http://www.onsports.gr/