Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Τι αλλάζει ο Ουζουνίδης στην Ξάνθη

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, ο Εβρίτης είχε υποσχεθεί να περάσει στην ομάδα του διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία. Και φαίνεται ότι την υπόσχεσή του την τηρεί…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Skoda Ξάνθης, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε υποσχεθεί ότι σκοπεύει να περάσει στην ομάδα του διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία. Και φαίνεται ότι την υπόσχεσή του την τηρεί…

Μπορεί οι παραδόσεις να μην αλλάζουν και η Ξάνθη τα τελευταία χρόνια να παίρνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα την 4η αγωνιστική (και μάλιστα στην έδρα της), ωστόσο η εικόνα της στη φετινή σεζόν, αφήνει περισσότερες υποσχέσεις από ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν.

Μετά το πέρας των πέντε πρώτων αγωνιστικών, οι Ακρίτες έχουν στο «σακούλι» τους μόνο 4 βαθμούς. Οι οπαδοί τους, όμως, είδαν μια Ξάνθη να προσδίδει χαρακτήρα ντέρμπι σε εκτός έδρας ματς με αντιπάλους του επιπέδου του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και εσχάτως του Άρη.

Η κλήρωση έφερε στις τρεις πρώτες αγωνιστικές τους Θρακιώτες να έχουν πρόγραμμα-βουνό. Η ομάδα του Ουζουνίδη, παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις μέτρησε τρεις απανωτές ήττες, όμως και στα τρία παιχνίδια, μπορούσε κάλλιστα να πάρει τους βαθμούς, καθώς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, δεν περιορίστηκε σε παθητικό ποδόσφαιρο, αλλά διεκδίκησε τις ελπίδες που της αντιστοιχούσαν.

1-0 στην Τούμπα, 4-3 από την «Ένωση» στα Πηγάδια και 2-1 από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τα πρώτα χαμόγελα να έρχονται για ακόμη μια χρονιά στη 4η αγωνιστική με αντίπαλο τον ΟΦΗ (3-1) στα Πηγάδια.

Την 5η αγωνιστική οι Ακρίτες αντιμετώπισαν τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και επέστρεψαν στη «βάση» τους με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ωστόσο, για ακόμη ένα ματς, Η Skoda θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, την οποία της τη στέρησε σε πολλές περιπτώσεις ο Βελίδης. Ο τερματοφύλακας του Άρη με τις επεμβάσεις του, επέτρεψε για ακόμη μια φορά στον Ουζουνίδη, να δηλώσει ότι η ομάδα του θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι.

«Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες για εκτός έδρας παιχνίδι, αλλά δυστυχώς δεν πήραμε τους τρεις βαθμούς. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τη διάθεση και τη μαχητικότητα των παικτών μου», είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου, κάτι που φανερώνει ότι οι παίκτες του βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις.

Η φετινή Ξάνθη είναι μια ομάδα μεταμορφωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, μια ομάδα με μεγαλύτερη αντοχή στους αγώνες, μια ομάδα που πλέον μπορεί να κοιτάξει κατάματα όλες τις αντιπάλους της στην Ελλάδα, κάτι που θέλουν οι οπαδοί της και πλέον το βλέπουν σε κάθε παιχνίδι.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μπορεί να δηλώνει ότι στα επίσημα μετράνε μόνο οι βαθμοί, παρόλα αυτά είναι σίγουρο ότι μένει ικανοποιημένος από την προσπάθεια και την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του στο γήπεδο, την εικόνα που θέλει να περάσει ο ίδιος και τα έχει καταφέρει.

Να δημιουργήσει μια επιθετική ομάδα, η οποία θέλει απλά να βάζει ένα περισσότερο γκολ από τον αντίπαλο και να χαίρονται οι φίλαθλοί της να την παρακολουθούν, κάτι που έχει καταφέρει επιτυχώς.

Αυτή είναι η νέα Skoda Ξάνθη του Μαρίνου Ουζουνίδη, με ταλαντούχους και έμπειρους παίκτες στο ρόστερ.


Πηγή:  http://www.onsports.gr/