Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

H Ρενταρή καταγγέλει κινδύνους για την Υγεία λόγω μεταναστών

"Η παραμονή των λαθρομεταναστών στον Έβρο εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία", υποστηρίζει η βουλευτής με επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο

ΤΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙ;

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Όλγα Ρενταρή Τέντε, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, για τα « Μέτρα προστασίας πληθυσμού από μεταδιδόμενα λοιμώδη νοσήματα».


Η Βουλευτής, στην ερώτησή της αναφέρει πως τα τελευταία χρόνια έχει μεταβληθεί το πρότυπο των χωρών προέλευσης των εισερχομένων λαθρομεταναστών από τις ασιατικές στις αφρικανικές χώρες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μεταβολή στο δημοσονολογικό πρότυπο στους λαθρομετανάστες (των νοσημάτων δηλαδή που αναμένουμε να συναντήσουμε). Αυτή η αλλαγή έχει ως συνέπεια ξεχασμένα νοσήματα στη χώρα μας να επανεμφανίζονται, ενώ η παραμονή των λαθρομεταναστών στον Έβρο να εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία στην περιοχή.

Για τους παραπάνω λόγους, η Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να της απαντήσει ποια μέτρα και ποιες πολιτικές σχεδιάζει το Υπουργείο προκειμένου να θωρακιστεί ο πληθυσμός του Έβρου από τα μεταδιδόμενα νοσήματα και πως θα προστατευθούν όσοι φυλάσσουν τα σύνορα, ερχόμενοι πρώτοι σε επαφή μαζί τους.

.