Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή Πατσουρίδη στον Ραγκούση για τους Ψαθάδες

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου απευθύνεται στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ζητώντας επιτέλους λύση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ
ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Το πρόβλημα του κάθετου άξονα στο ύψος των Ψαθάδων, θέτει με επιστολή του στον Υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου. Ο Δήμαροχος ζητά άμεσα να κατασκευαστεί το έργο γιατί στο σημείο χάνονται ανθρώπινες ζωές.



ΘΕΜΑ: « Ζήτημα ζωής και θανάτου: άμεση έναρξη κατασκευής του κόμβου Ψαθάδων Δήμου Διδυμοτείχου Ν. Έβρου , του κάθετου οδικού άξονα Αρδανίου – Ορμενίου »

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της χώρας μας,

Ίσως ο τίτλος του Θέματός μας να σοκάρει , όμως δυστυχώς αυτό που πραγματικά σοκάρει , και μάλιστα συνεχώς , την τοπική κοινωνία του Β. Έβρου είναι τα πάμπολλα τροχαία ατυχήματα , οι δεκάδες νεκροί και οι εκατοντάδες τραυματίες συνάνθρωποί μας , τα οποία τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν στον κάθετο οδικό άξονα Αρδανίου – Ορμενίου του Νομού μας και ειδικά στο σημείο «καρμανιόλα» του κόμβου των Ψαθάδων του Δήμου Διδυμοτείχου.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα , το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ (8-3-2011) , το οποίο και σας κοινοποιούμε εκ νέου , και παράλληλα προχωρήσαμε (σε συνεργασία με ΟΛΟΥΣ τους φορείς του Β. Έβρου) σε συμβολική κατάληψη του σημείου αυτού στις 11-3-2011 (συνημμένα σας κοινο-ποιούμε , εκ νέου , το σχετικό Κάλεσμα και το Φυλλάδιο προς τους οδηγούς).

Κύριε Υπουργέ ,

Επανερχόμαστε και πάλι επί του θέματος μιας και όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ως αποτέλεσμα ήταν να σημειωθούν πολλά ακόμη τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμένο σημείο , να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν αρκετοί συνάνθρωποί μας έως τώρα.

Αντιλαμβάνεστε , λοιπόν , κύριε Υπουργέ , την κρισιμότητα και σπουδαιό-τητα της έναρξης κατασκευής του τμήματος αυτού , και μάλιστα χωρίς χρονοτριβή (κάθε μέρα , κάθε ώρα , κάθε λεπτό μετράει , αν δε θέλουμε να «μετρήσουμε» κι άλλες απώλειες ανθρώπινων ζωών).

Κύριε Υπουργέ ,

Γνωρίζοντας ότι υπάρχει νέος ανάδοχος για την κατασκευή του τμήματος αυτού , ζητάμε την άμεση έναρξη εργασιών ολοκλήρωσης του κάθετου οδικού άξονα Αρδανίου – Ορμενίου , αρχής γενομένης από την παράκαμψη των Ψαθάδων , το οποίο αποτελεί το πιο επικίνδυνο σημείο τροχαίων ατυχημάτων. Μέχρι την ολοκλήρωση του έργου ζητάμε αμέσως , ακόμη και αύριο , την εκτέλεση των παρακάτω: σαφή φωτεινή σηματοδότηση , τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων και στηθαίου ασφαλείας.

Με τη βεβαιότητα πως θα πράξετε τάχιστα ότι επιβάλλεται για την επίλυση του θέματός μας ,

- Ο -
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ

.