Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Επιστρέφουν ήδη χρήματα οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο των συντάξεων στην Ξάνθη

Τις 80 έχουν φτάσει οι υποθέσεις με πλαστές συντάξεις συνεταιριστικών υπαλλήλων που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί από τις υπηρεσίες Ελέγχου του ΙΚΑ και ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Τις 80 έχουν φτάσει οι υποθέσεις με πλαστές συντάξεις συνεταιριστικών υπαλλήλων που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί από τις υπηρεσίες Ελέγχου του ΙΚΑ και ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται διαρκώς.

Σύμφωνα με δήλωση του Υποδιοικητή του ΙΚΑ Διονύση Πατσούρη στο Κανάλι 6, για όσους εντοπίζονται, γίνεται καταλογισμός προκειμένου να επιστραφούν τα χρήματα που δόθηκαν παράνομα, διακόπτονται οι συντάξεις και γίνονται μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για κάποιους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο των πλαστών ενσήμων, οι κατηγορίες έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.


Κύκλωμα έστησε το σκάνδαλο

Ήδη, όπως αναφέρει, κάποιοι πρώην συνταξιούχοι έχουν επιστρέψει χρήματα στο ΙΚΑ, από αυτά που εισέπραξαν παράνομα ενώ, σύμφωνα με τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ, κύκλωμα ήταν αυτό που έστησε το σκάνδαλο και «εξυπηρέτησε» τους υπαλλήλους των συνεταιριστικών εργοστασίων, προκειμένου να βγουν στη σύνταξη με πλαστά ένσημα. Ήδη, άλλωστε, έχει ξεκινήσει η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου για τον υπάλληλο που ενεπλάκη.

Το ΙΚΑ απλώς τηρεί τη νομοθεσία και δεν είναι δυνατό να διαπραγματευτεί με τους εμπλεκόμενους, σχολίασε ο Διονύσης Πατσούρης, αναφερόμενος στις προσπάθειες και την εκπροσώπηση κάποιων προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης ή να μην επιστρέψουν στην αγορά εργασίας. Μόνο ένας Νόμος μπορεί να αλλάξει την τύχη τους, σύμφωνα με τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/