Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Περιοδεία Οικολόγων Πράσινων στον Έβρο

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ, ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο των Ο.Π. που αποτελείτο από τους Τσέκο Γιώργο μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, Πασχαλίδη Γιώργο Συντονιστή της Περιφερειακής Γραμματείας. Α.Μ.Θ., Θανάση Μακρή Περιφερειακό Σύμβουλο, Κατερίνα Παπαδοπούλου μέλος της Πολιτικής Κίνησης Έβρου, Ιωακείμ Βράβα, μέλοςτης Π.Κ. Έβρου και τη Σούλα Δραγουμάνη αποσπασμένη υπάλληλο, επισπεύτηκαν το πρωί το Εργατικό Κέντρο Αλεξ/πολης.


Η συζήτηση με τον πρόεδρο του Ερ. Κέντρου Γιγκούδη Απόστολο έγινε μέσα σε κλίμα εγκαρδιότητας και συνεργασίας. Εστιάσαμε στο μέγεθος των αδιεξόδων και των προβλημάτων της ύφεσης- κυρίως της ανεργίας – που επιφέρουν η κρίση και τα κυβερνητικά μέτρα στους εργαζόμενους στους τομείς των κατασκευών, των ιδιωτικών υπαλλήλων και των μεταφορών (Ο.Σ.Ε.). Αναφερθήκαμε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ. Οι διαπιστώσεις μας για την αντιμετώπιση της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και οι επιλογές της κυβέρνησης για την αντιμετώπισής της μας βρίσκουν να συμφωνούμε από κοινού ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Στην συνέχεια ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο του Ερ. Κέντρου για την συνεργασία και την προσπάθεια που καταβάλλεται από το Ερ. Κέντρο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για την ίδρυση ενός Ινστιτούτου για την προώθηση βιώσιμων φιλοπεριβαλλοντικών επενδύσεων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η αντιπροσωπία των Ο.Π. είχε συνάντηση με τους Φορείς Διαχείρισης του Δέλτα Έβρου, του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς Λευκίμης Σουφλίου και την Οικολογική Εταιρία Έβρου.

Στη συζήτηση έγινε ενημέρωση από την Οικολογική εταιρία για την επιβάρυνση του περιβάλλοντός μέσα από τις εκδοχές και τα ατελέσφορα μέτρα που αναλαμβάνει η κυβέρνηση προκριμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση .

Για το ξεπέρασμα της κρίσης κοινή ήταν η διαπίστωσή μας για την αναγκαιότητα της στροφής μας σε παραγωγικές δυνάμεις που θα στέψουν το ενδιαφέρον τους προς τις πράσινες μορφές ανάπτυξης της οικονομίας με την ενίσχυση του σεβασμού και της προστασίας του περιβάλλοντος και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας σε αυτούς τους τομείς.

Έγινε μια εκτενής αναφορά από τους δυο προέδρους των φορέων διαχείρισης, κ. Ανδρέα Αθανασιάδη και κ. Γιώργο Δεμερίδη, στις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς διαχείρισης κύρια με την έλλειψη της οικονομικής τους στήριξης από το κράτος, αλλά και την παντελή έλλειψη διαχείρισης και αυτοτέλειας των φορέων. Εδώ έγινε αναφορά για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την δημιουργία ενός δικτύου του συνόλου των φορέων διαχείρισης στην Ελλάδα που θα συντονίσουν από κοινού την διεκδίκηση των ώριμων αιτημάτων τους για την επιβίωση και την ορθολογική λειτουργία τους. Αναφέρθηκαν εκτενώς στο γεγονός ότι από την ενίσχυση των φορέων στην κατεύθυνση προστασίας ανάδειξης των προστατευόμενων περιοχών υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για την δημιουργία θέσεων εργασίας στον τομέα της οικοτουριστικης ανάπτυξης. Παράλληλα ενισχύεται η δυνατότητα της ανόρθωσης των τοπικών δραστηριοτήτων στον τομέα αυτόν με την ενίσχυση της απασχόληση και της τοπικής οικονομίας.

Ζητήθηκε η συνεργασία και η πολιτική στήριξη όλων αυτών των προσπαθειών από το κόμμα μας όπως και η συνέχιση των προσπαθειών στον ευρύτερο σχεδιασμό για την προστασία του περιβάλλοντός και την Αειφόρο ανάπτυξη που έχει ξεκινήσει στην περιοχή

.