Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Δήλωση Πεταλωτή με την ευκαιρία της γιορτής του προστάτη της Δικαιοσύνης

Δείτε τι είπε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ με την ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ


Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, με την ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, προστάτη της Δικαιοσύνης, δήλωσε τα εξής:


Βασικός πυλώνας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, η Δικαιοσύνη είναι η λειτουργία που οφείλει να εγγυάται την ισονομία, τα δικαιώματα και την προστασία των πολιτών. Στη δύσκολη αυτή περίοδο, στην εποχή της κρίσης, ο ρόλος της καθίσταται ακόμη πιο σημαντικός, κομβικός για τη διατήρηση και την προαγωγή της κοινωνικής συνοχής. Η ευθύνη της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας, καθώς και όλων των λειτουργών της είναι ιστορική. Καλούμαστε όλοι να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε τη συνταγματική αυτή λειτουργία, με συνεχή και ελεγχόμενη υπευθυνότητα, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της σύγχρονης πραγματικότητας.

Ως Υπουργείο Δικαιοσύνης, προωθούμε ταχύτατα την ηλεκτρονική Δικαιοσύνη για να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να μειωθούν δραστικά οι χρόνοι και το κόστος. Θεσπίσαμε, ήδη, διατάξεις για την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να επιτευχθεί και η εκκαθάριση των χιλιάδων εκκρεμών φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων. Ακόμη, θεσπίστηκε ο νόμος για τη διαμεσολάβηση στις αστικές και εμπορικές υποθέσεις. Ο νέος Ποινικός Κώδικας θα επιφέρει δραστικό εξορθολογισμό των ποινών και την εισαγωγή έκτισης εναλλακτικών ποινών. Σε συνδυασμό μάλιστα με το σχεδιαζόμενο νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, αναμένουμε τη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου στο σωφρονιστικό και αντεγκληματικό μας σύστημα.
Ευθύνη και χρέος όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης, είναι να απολαμβάνουν οι πολίτες, όπως δικαιούνται, σε σύντομο χρόνο υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.
.