Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Κοσμοσυρροή sστην παρουσία του βιβλίου του Βαρουφάκη στην Ξάνθη

«Οι Ευρωπαίοι πρέπει να βγάλουν το φίδι από την Τρύπα», σχολίασε ο γνωστός αιρετικός καθηγητής

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ασφυκτικά γεμάτη ήταν το βράδυ της Δευτέρας η αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στις Καπναποθήκες.

Κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης ο Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννη Βαρουφάκης που βρέθηκε στην Ξάνθη και μίλησε στο κοινό της περιοχής, με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου του.

Η κρίση και οι επιπτώσεις και η αναζήτηση απαντήσεων από τους πολίτες ήταν προφανώς η αιτία που παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη κοσμοσυρροή που έχει καταγραφεί στο Ίδρυμα, καθώς υπολογίζεται ότι πάνω από 400 άτομα – πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά- βρέθηκαν στην αίθουσα του Ιδρύματος.

Το βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη με τίτλο «Κρίσης Λεξιλόγιο, Οι οικονομικοί όροι που μας καταδυναστεύουν» παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης, καθηγητής του ΔΠΘ Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου.


Οι αποφάσεις για την Ελλάδα παίρνονται για να παραδειγματιστεί η Ιταλία

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Γιάννης Βαρουφάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων μια αρκετά προχωρημένη άποψη – και δυσάρεστη πρόβλεψη- σύμφωνα με την οποία οι αποφάσεις που αναμένονται για το ελληνικό χρέος, ουσιαστικά δεν θα γίνουν για τη βελτίωση των δημοσιονομικών ή τη βελτίωση της παραγωγικότητας στη χώρα αλλά για τον παραδειγματισμό της Ιταλίας!


Αναγκαία αλλά όχι ικανή η κυβερνητική αλλαγή

«Μια αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό είναι απόλυτα αναγκαία αλλά δεν είναι ικανή» σημείωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στην περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής και εξηγώντας ότι παρότι χρειάζεται, δεν φτάνει για τη διέξοδο από την κρίση.


Η έξοδος από το Ευρώ δεν είναι λύση. Όχι στους όρους της Τρόικας

Απέκλεισε ως λύση την έξοδο από το ευρώ, σημειώνοντας: «Όσο υπάρχει το ευρώ, η δημιουργία μιας νέας δραχμής θα προκαλούσε δύο Ελλάδες, την Ελλάδα της Μαύρης Αγοράς που θα λειτουργεί με ευρώ και θα εκμεταλλευτούν οι έχοντες και κατέχοντες και μια Ελλάδα της φτηνής και όλο και πιο φτηνής δραχμής, άρα η έξοδος από το ευρώ δεν είναι λύση» σημειώνοντας ότι «η μοναδική λύση τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρωζώνη είναι να σπάσει ο φαύλος-κύκλος και η Κυβέρνηση να πεί όχι στους όρους της Τρόικας και να πείσει του Ευρωπαίους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.»


Πηγή: http://www.xanthipress.gr/