Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση εργασίας του Πεταλωτή με τον δήμαρχο Αθηναίων

Τι συζήτησε με τον Γιώργο Καμίνη ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και οι συνεργάτες του;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Συνάντηση εργασίας είχε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής, συνοδευόμενος από τον Ειδικό Γραμματέα Σωφρονιστικής Πολιτικής, Μαρίνο Σκανδάμη, με το Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στα γραφεία του Δήμου.
Ο Γιώργος Πεταλωτής, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Αθηναίων για όλα τα τρέχοντα θέματα της Δικαιοσύνης στη χώρα, με έμφαση στα ζητήματα απονομής της στην Αθήνα. Ανέλυσε, επίσης την κατάσταση που επικρατεί στο Σωφρονιστικό Σύστημα της χώρας, τονίζοντας ιδιαίτερα τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την αναβάθμιση των καταστημάτων κράτησης, αλλά και των προγραμμάτων επανένταξης των αποφυλακιζόμενων στην κοινωνία και την οικονομική ζωή.

Συζητήθηκαν αναλυτικά τρόποι και πεδία κοινής δράσης του Υπουργείου με το Δήμο, σε επίπεδο χρήσης δημοτικών χώρων για σκοπούς επανένταξης αποφυλακιζόμενων και διεύρυνσης των χώρων απονομής Δικαιοσύνης στην Αθήνα. Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο Γιώργος Πεταλωτής στην δυνατότητα δημιουργίας προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας, από κοινού με τον Δήμο με στόχο την ενίσχυση του θεσμού της εναλλακτικής έκτισης ποινών, επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου. Γεγονός που με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκε ο Γιώργος Καμίνης.

Συμφωνήθηκε η στενότερη επαφή μεταξύ Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δήμου Αθηναίων, με τη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας, που θα έχει ως στόχο την άμεση και περαιτέρω διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων κοινής δράσης, τόσο σε επίπεδο δημιουργίας προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και εναλλακτικής έκτισης ποινών, όσο και σε επίπεδο υποδομών.

.