Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Εξι συλλήψεις από την Αστυνομία δίπλα από την Εγνατία

Ενας διακινητής και έξι λαθρομετανάστες έπεσαν στα χέρια αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑΣυνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, δίπλα στον Κόμβο Μουσθένης της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Έξι από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράν και ένας υπήκοος Συρίας.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (25-10-2011), στην Εγνατία Οδό, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον 36χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα του, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια, δίπλα στον κόμβο της Μουσθένης επί της Εγνατίας Οδού, ο 36χρονος ακινητοποίησε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει, όμως με την συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι ο 36χρονος, προωθούσε, στην ενδοχώρα, επτά μη νόμιμους μετανάστες. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Κορωπίου Αττικής.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε. Η σχετική δικογραφία για τον 36χρονο διακινητή περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, διότι προέβαλλε αντίσταση στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης Ξάνθης .

.