Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Η εισήγηση στον Άρειο Πάγο για το ιδιοκτησιακό καθεστός της Βιστωνίδας

Απόρριψη της αίτησης της Μονής Βατοπεδίου για αναίρεση της απόφασης του Εφετείου Θράκης θα εισηγηθεί ο αρεοπαγίτης Σπυρίδων Μιτσιάλης

     ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Την απόρριψη της αίτησης που έχει καταθέσει η Μονή Βατοπεδίου ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Θράκης που συνδέεται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των παραλίμνιων εκτάσεων της λίμνης Βιστωνίδας, θα εισηγηθεί ο αρεοπαγίτης Σπυρίδων Μιτσιάλης.

Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός θα προτείνει προς τους συναδέλφους του να απορριφθούν ως αβάσιμοι οι λόγοι που προτάσσει η Μονή στοχεύοντας στην αναίρεση του Εφετείου Θράκης ,το οποίο δέχθηκε ότι είναι νόμιμη η δημοσίευση δικαστικής απόφασης μετά την παρέλευση τεσσάρων ετών από την εκδίκαση της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί η επίμαχη απόφαση δεν είχε δημοσιευθεί εγκαίρως ,καθώς μετά τη διάσκεψη των δικαστών επήλθε συμβιβασμός μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου.

Στη συνέχεια όμως, η πρόεδρος του δικαστηρίου ελέγχθηκε πειθαρχικά ,ενώ διώχθηκε και ποινικά για παράβαση καθήκοντος και παραβίαση δικαστικού απορρήτου. Τόσο η πρόεδρος εκείνου του δικαστηρίου,όσο και οι εκπρόσωποι της Μονής έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 μηνών ο καθένας με αναστολή.


Πηγή:  http://www.tanea.gr/