Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Απ. Φωτιάδης: “Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση δεν ξέρω αν είναι…”

Ο ισχυρός υφυπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Σημίτη κάνει λόγο για διπλό εκβιασμός της Μέρκελ προς τις Τράπεζες, αλλά και των Τραπεζών προς την Μέρκελ και σχολιάζει την επικαιρότητα

    ΤΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ;


‘Ηταν από τους υπουργούς που ζητούσε συνέχεια εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων, ο τσάρος της οικονομίας, ο θρακιώτης υφυπουργός Απόστολος Φωτιάδης, που αποσύρθηκε από την τρέχουσα πολιτική σκηνή ασχολούμενος με την δικηγορία. Πλέον μας απασχολεί μόνο περιστασιακά όπως στην υπόθεση Βατοπαιδίου και σχετικά πρόσφατα ως θύμα ληστείας στο σπίτι του. Ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ απολιτίκ, αντίθετα έχει άποψη και όταν ζητηθεί την εκφράζει ανοικτά κι απερίφραστα. Φιλοξενούμενος χθες το μεσημέρι στο ράδιο Χρόνος87.5 fm μίλησε για τον καταιγισμό φόρων και εισφορών, που καλείται να πληρώσει ο πολίτης. Έχουμε εμπλακεί σ’ ένα σύστημα γραφειοκρατίας που μας οδηγεί στον όλεθρο… “, σχολίασε ο κ. Φωτιάδης.


Διαπραγματευόμαστε σε κάποιο επίπεδο κ. Φωτιάδη;

-Σε πολιτικό επίπεδο είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει, αφού η διαπραγμάτευση γίνεται μέσω των …διεθνών Μέσων Ενημέρωσης. Σαν Έλληνες πολίτες αισθανόμαστε προσβεβλημένοι γιατί έχουμε εκχωρήσει ήδη στην πράξη την έννοια της λαϊκής κυριαρχίας, αφού υπάλληλοι του ΔΝΤ και της Τρόϊκα αποφασίζουν για μας και η κυβέρνηση απλά γνωμοδοτεί. Και μάλιστα κατά τρόπο ωμό εκβιαστικό που το βάζουν δήθεν κομψά, λέγοντας εμείς προτείνουμε κάτι δεν μπορείτε να μην το δεχθείτε, αφού κύριοι θέλετε τα χρήματα. Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει. Μας κυβερνούν οι ξένοι και όχι η εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση. Μας κυβερνούν οι υπάλληλοι της Τρόικα!


Ωστόσο εσείς παραμένετε ΠΑΣΟΚ κ. Φωτιάδη;

-Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση δεν ξέρω αν είναι… Ορισμένοι που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ αναφέρομαι στο Νασιώκα, τον Φλωρίδη, η κ. Κατσέλη έδωσε μια μάχη σαν υπουργός και θυσίασε το υπουργείο για τις θέσεις της, γιατί ήταν σε κόντρα με την Τρόϊκα, θα ήταν ανακόλουθο να μ ην τις υποστηρίξει μέχρι τέλος. Ήταν μια συνεπής στάση».


Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ

…Για το κούρεμα πιστεύω ότι είναι κατ αρχήν θετικό, γιατί όσο μεγαλύτερο ποσοστό τόσο καλύτερα. Τόσο λιγότερες θυσίες θα έχει να πληρώσει ο λαός. Η καλύτερη λύση θα δινόταν αν στο τέλος του 2009, ή στις αρχές του 2010, πήγαιναν το χρέος για 30 χρόνια με 2,5 % επιτόκιο. Με μια απόφαση θα γινόταν ήταν θέμα πολιτικής βούλησης. Το άφησαν οι ευρωπαίοι να σέρνεται το ζήτημα με αποτέλεσμα να πάρουν πολύ σκληρότερα μέτρα ακόμη και με το κούρεμα.. .

Όσον αφορά τις Τράπεζες υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουμε τον ελληνικό έλεγχο των τραπεζών. Για φανταστείτε τις ελληνικές Τράπεζες να ελέγχονται από τους Γερμανούς. Σκέφτομαι διαβολικά και πονηρά, αλλά ποιος είναι ο κίνδυνος; Φέρτε για παράδειγμα την Εθνική Τράπεζα να την ελέγχουν οι Γερμανοί. Πρακτικά αν σήμερα δεν δίνει λεφτά σε μια επιχείρηση, αύριο θα εκβιάζει η διοίκηση τις επιχειρήσεις να ξεπουληθούν αντί πινακίου φακής σε γερμανικές εταιρίες. Είμαστε σ’ ένα φαύλο κύκλο και δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Είναι δύσκολο να μιλούμε για διαπραγμάτευση. Φτάσαμε σ΄ ένα σημείο που η φωνή της Ελλάδος δεν ακούγεται καθόλου.

Παιγνιδάκια των μεγάλων Τραπεζών, των αγορών, που μας κάνουν να χορεύουμε στο ταψί σαν την αρκούδα…

-Υπάρχει διπλός εκβιασμός της Μέρκελ προς τους τραπεζίτες και των Τραπεζών προς την κ. Μέρκελ. «Εμείς-λένε- μπορεί να χάσουμε το 100% να μην πάρουμε τίποτα απολύτως αλλά αν πτωχεύσει η Ελλάδα εσείς σαν κράτη θα πληρώσετε δέκα φορές περισσότερο. Η χρεοκοπία θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στις μεγάλες χώρες. Η δική μου εκτίμηση για το κούρεμα είναι ότι θα είναι ασφαλώς πάνω από το 21% αλλά κάτω από το 50%».


Πηγή:  http://www.xronos.gr/