Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Στην Πόλη ο Αλεξανδρουπόλεως για τα 20χρονα του Πατριάρχη

Παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις ως επίσημος εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και η συνοδεία του μετέβησαν στην Κωνσταντινούπολη για να παραβρεθεί ως επίσημος εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στις εκδηλώσεις για τα 20χρονα Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθλολομαίου.
Το πρωί του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι τελέστηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη με την παρουσία των Πατριαρχών Σερβίας Ειρηναίου – ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη ειρηνική επίσκεψή του – και Γεωργίας Ηλία, του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, εκπροσώπων Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, Ιεραρχών του Θρόνου απ’ όλο τον κόσμο, Πρεσβευτών, Γενικών Προξένων και Διπλωματών, Αρχόντων του Θρόνου, μαθητών των ομογενειακών σχολείων και πλήθους πιστών.

Εκ μέρους της Ιεραρχίας του Θρόνου συγχαρητήρια ομιλία απηύθυνε ο Μητροπολίτης Γέρων Νικαίας Κωνσταντίνος, οοποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος παρέμεινε στην Πόλη και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου για το Πατριαρχικό Συλλείτουργο του Οικουμενικού Πατριάρχου και του Πατριάρχου Σερβίας και επέστρεψε το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη.

.