Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Αποκάλυψη: Στον ανακριτή απολογείται το πρώην Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ξάνθης

Μια σειρά από αδικήματα που διερευνά η δικαστική αρχή μετά από πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Τις πόρτες του Ανακριτή περνάνε από το πρωί της Τετάρτης οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της ΔΕΥΑΞ, για μια σειρά από αδικήματα που διερευνά η δικαστική αρχή μετά από πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα, κλήση σε απολογία έχουν λάβει όλοι οι συμμετέχοντες στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΞ, πλην του Σάββα Μελισσόπουλου ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο υπάλληλοι της Επιχείρησης, από τη Διοίκηση και το Οικονομικό Τμήμα.

Τα αδικήματα που διερευνά ο Ανακριτής, σύμφωνα με τις πληροφορίες του XanthiPress.gr, είναι κυρίως κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν σε προσλήψεις εποχικών, μη είσπραξη οφειλομένων και άλλα οικονομικά ζητήματα που προέκυψαν μετά σχετική έρευνα και πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την επίμαχη περίοδο 2006-2010.


Οι καταγγελίες Μελισσόπουλου καθοδήγησαν την έρευνα


Όπως είναι λογικό η υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση τόσο στα μέλη του Δ.Σ. όσο και στους υπαλλήλους της Επιχείρησης ενώ ο Σάββας Μελισσόπουλος, εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης στο προηγούμενο Δ.Σ. είναι ο μοναδικός που εξαιρείται καθώς έχει μειοψηφίσει σε όλες τις επίμαχες αποφάσεις του Δ.Σ..

Απεναντίας υπήρξε από τους βασικούς αίτιους της διερεύνησης των υποθέσεων για τις δημόσιες καταγγελίες του κατά καιρούς με βάση τις οποίες κλήθηκε από τον ανακριτή στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση.

Ερωτηθείς ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος για την υπόθεση τη χαρακτήρισε δικαίωση όλων των προσπαθειών του εδώ και χρόνια και συμπλήρωσε: «Κινδυνέψαμε να γίνουμε γραφικοί με της υποδείξεις μας και τις καταγγελίες. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι κάτι που με χαροποιεί, όμως αποδεικνύει ότι είχαμε δίκιο» είπε ο Σάββας Μελισσόπουλος στο XanthiPress.gr σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από την οποία πρωτοστάτησε.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/