Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ο Χατζηοσμάν επισκέφθηκε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ο ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΡΟΔΟΠΗΣ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, επισκέφτηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, στο γραφείο του στο Υπουργείο. Αφορμή για την επίσκεψη υπήρξαν ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ο βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό ότι στις περιπτώσεις πολλών τεμενών της Ροδόπης έχει εκδοθεί λογαριασμός ΔΕΗ με ενσωματωμένο το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) παρόλο που η νομοθεσία για την επιβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. απαλλάσσει από την καταβολή του τέλους θρησκευτικά νομικά πρόσωπα αποκλειστικά για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν για να επιτελέσουν το λατρευτικό, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό και κοινωφελές έργο τους.

Ο βουλευτής έγινε αποδέκτης πολλών παραπόνων από την πλευρά των μουτεβελήδων οι οποίοι τον επισκέφτηκαν στο πολιτικό του γραφείο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ευχαρίστησε τον βουλευτή για την ενημέρωση που του παρείχε και έδωσε άμεσα εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση των λαθών.

Το δεύτερο θέμα που τέθηκε στη σύσκεψη ήταν το ζήτημα του τελωνείου Καστανιών για το οποίο πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα σχετικά με μία πιθανή υποβάθμιση ή ακόμα και κατάργησή του.

Ο βουλευτής μετέφερε την συγκεχυμένη εικόνα που επικρατεί σχετικά με το μέλλον της λειτουργίας του τελωνείου και κατέθεσε στον Υπουργό την σπουδαιότητά του καθώς εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες της περιοχής, τουρίστες και επιχειρηματίες οι οποίοι διέρχονται τα σύνορα.

Ο Υπουργός έδωσε οριστικό τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούν για επικείμενη υποβάθμιση ή κατάργηση του τελωνείου Καστανιών. Εξήρε και ο ίδιος το σημαντικό ρόλο του τελωνείου και την κομβική του θέση η οποία καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε μελλοντική του υποβάθμιση.
 
.