Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Άσχημη πρεμιέρα με Γαλλία για την Εθνική Βόλεϊ στο Προολυμπιακό

Παρά τους 17 πόντους του εβρίτη Τζούριτς, η Ελλάδα ηττήθηκε με 3-0 από την Γαλλία και περιορίστηκαν κατά πολύ οι ελπίδες της για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

       ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Εθνική ηττήθηκε με 3-0 από τη Γαλλία, στην πρεμιέρα του προ-ολυμπιακού τουρνουά, περιορίζοντας τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Για δύο σετ προσπάθησε και στο τρίτο απλώς παραδόθηκε η Εθνική, στο πρώτο της παιχνίδι για το προ-ολυμπιακό τουρνουά της Γαλλίας απέναντι στην οικοδέσποινα χώρα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 3-0 και βρέθηκε πίσω στην προσπάθεια πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Η διαφορά στα σετ αδικεί, πάντως, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αφού η εθνική ήταν ανταγωνιστική και πολύ μαχητική απέναντι σε έναν αντίπαλο που παίζει σε υψηλότατο επίπεδο, χάνοντας τουλάχιστον ένα σετ στις λεπτομέρειες.

Πλέον, η προσπάθεια εστιάζεται στον αγώνα της Παρασκευής με τη Γερμανία, στον οποίο η ελληνική ομάδα θα επιζητήσει τη νίκη για να συνεχίσει, αρκεί βεβαίως αύριο οι Γάλλοι να μην ηττηθούν από τα «πάντσερ».

Με καλή υποδοχή υπήρχε και ανάλογη οργάνωση στο παιχνίδι της εθνικής. Το μοίρασμα από τον Φιλίποφ ήταν καλό, η επίθεση αποτελεσματική και κάπως έτσι η Ελλάδα συντηρούσε ένα προβάδισμα τριών πόντων (4-1, 7-4, 11-8). Όταν όμως οι Γάλλοι δυσκόλεψαν το σερβίς τους, «χάλασαν» την ελληνική υποδοχή και ισοφάρισαν (12-12), για να προηγηθούν 14-13 και 15-14. Μια επίθεση του Τζούριτς, ένα ατομικό μπλοκ του Φράγκου και μια επίθεση των Γάλλων στο φιλέ έδωσαν εκ νέου «αέρα» τριών πόντων (19-16), χάρις σε τρία σερβίς του Κοκκινάκη που δυσκόλεψαν πολύ τους Γάλλους. Ατυχώςόμως η εθνική δεν μπόρεσε να συντηρήσει το σημαντικό αυτό προβάδισμα και βρέθηκε πίσω 22-20, ισοφάρισαν 22-22 με πόντο του Τζούριτς, για να χαθεί τελικώς άδοξα το σετ (25-23), με σερβίς του Φράγκου στο φιλέ.

Ακριβώς ίδιο ήταν και το ξεκίνημα του 2ου σετ (4-1, 6-3), μόνο που τώρα τους πόντους έδινε το μπλοκ. Οι « τρικολόρ», που συντηρούνταν χάρις στις προσπάθειες του πολύ καλού Τουγιά, ισοφάρισαν 6-6 αλλά ένα νέο «ξέσπασμα» της εθνικής οδήγησε το σκορ στο 10-7 και τον Μπλέιν να καλεί ανήσυχος τάιμ άουτ. Με άσο του Τζούριτς η διαφορά έφτασε στο +4 (15-11) . Ένα νέο «μπλακ άουτ», όμως, έφερε την ισοφάριση (16-16) με άσο του Τουγιά, και στη συνέχεια το προσπέρασμα των Γάλλων (19-18) με πόντο του Γκαπέ. Ο ίδιος, με τα σερβίς του, έφερε τη διαφορά στο +3 (22-19) και , ουσιαστικά, «κλείδωσε» το σετ για την ομάδα του, ενώ πήρε και τον τελευταίο πόντο (25-22) με επίθεση από τη γραμμή των 3 μέτρων.

Το γρήγορο παιχνίδι του Πουζόλ, το σταθερά δύσκολο σερβίς των Γάλλων και η «καθίζηση» του ελληνικού μπλοκ επέτρεψαν στους «τρικολόρ» να προηγηθούν με 10-7 στο 3ο σετ. Η διαφορά έφτασε στο -9 (18-9), γεγονός που καθιστούσε πολύ δύσκολη την ανατροπή της. Τα πράγματα πλέον είχαν πάρει το δρόμο τους, με αποτέλεσμα ο Αλέκος Λεώνης να δώσει συμμετοχή και στους «μικρούς»: ο Κουμεντάκης πήρε τη θέση του Καριπίδη, ο Κοκκινάκης του Φράγκου και ο Ασπιώτης του Τζούριτς, σε ένα σετ που πρέπει να ξεχαστεί γρήγορα αλλά και να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή.

Τα σετ: 25-23, 25-22, 25-12.

ΓΑΛΛΙΑ (Φιλίπ Μπλεν): Αρντί-Ντεσίρ 4, Ρουγιέ 15, Σολ 3, Γκαπέ 19, Πουζόλ 1, Τουγιά 14, Εξιγκά (λίμπερο-63%, άριστες 38%), Τονιουτί 1, Μαρεσάλ, Μορό 2, Σαμικά.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλέκος Λεώνης): Τζούριτς 16, Πετρέας 7, Φιλίποφ, Σμαραγδής 3, Καριπίδης 6, Φράγκος 8, Παπαδημητρίου (λίμπερο-58%, 50 άριστες), Κουμεντάκης 1, Κουρνέτας, Κοκκινάκης, Ασπιώτης, Ανδρεάδης.

.