Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Περίθαλψη μπούφου από την Οικολογική Ομάδα Ροδόπης

Μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε κτηνιατρείο της Κομοτηνής, όμως δυστυχώς θα μείνει ανάπηρος σε όλη του τη ζωή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ένα μεγάλο κομμάτι της εθελοντικής δράσης της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης από το 1990 μέχρι σήμερα, αφορά την παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματισμένα άγρια ζώα, που βρίσκουν οι ίδιοι ή καλούνται από φίλους της Ομάδας για να τα παραλάβουν άμεσα. Τελευταία περίπτωση αυτή ενός πελεκάνου.


Σύμφωνα με σχετικό δελτίου της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης «μέχρι σήμερα, στα 21 χρόνια της προσπάθειάς μας, έχουμε περιθάλψει αμέτρητα άγρια ζώα, τα οποία προωθήσαμε (μέσω του Σταθμού Θεσ/νίκης) στο Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) στην Αίγινα.

Στις 21/11/11 μεταφέρθηκε ένας σοβαρά τραυματισμένος μπούφος στο κτηνιατρείο Κομοτηνής. Το πανέμορφο και σπάνιο, αλλά άτυχο, νυχτόβιο είχε πυροβοληθεί στο φτερό από ασυνείδητο κυνηγό(!!!), γεγονός που διαπιστώθηκε από τα σκάγια που βρέθηκαν μέσα στο τραύμα. Τον μπούφο τον παρέλαβε μέλος της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον κτηνίατρο κ. Μουμίν Αϊδίν, τον οποίο θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια για την μακρόχρονη βοήθειά του, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης στη Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς όμως, το άτυχο πουλί θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του ανάπηρο, αφού η φτερούγα του θα κοπεί.

Θέλουμε να επαναλάβουμε, με την ευκαιρία αυτή, ότι η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης προσπαθεί πάντα να κάνει το καλύτερο μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της. Χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων των ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας και καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο, να επισκεφθεί το site μας (www.oikorodopi.gr) και να γίνει μέλος αυτής της προσπάθειας».

Πληροφορίες: Παρασκευά Ξανθούλα, τηλεφ.: 2531032061

.