Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Συνεδιάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο

ΤΕΣΣΕΡΑ
ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

          ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ



Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που θα γίνει στις 24-11-2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή.


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

Περιφερειακή αντίσταση στην οικονομική και κοινωνική κρίση: Οι περιπτώσεις της νέας φτώχειας (δικαίωμα για ελάχιστο επίπεδο ζωής), της ανεργίας (δικαίωμα στη δουλειά) και της ενεργειακής φτώχειας-έλλειψης θέρμανσης (στοιχειώδες αγαθό διαβίωσης). Ενέργειες, πρωτοβουλίες και μέτρα περιορισμού των από την Περιφέρεια ΑΜΘ.
Εισηγητής: Ο Eπικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης», Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Γιώργος Παυλίδης.

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στο λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής . Προτάσεις και μέτρα για την ανάκαμψη των εργαζομένων και την έξοδο από την οικονομική κρίση.
Εισηγητής: Ο Eπικεφαλής της «Λαικής Συσπείρωσης», Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Χρήστος Τρέλλης.

Η οικονομική κρίση και οι βαριές συνέπειες στη κοινωνία. Η πολιτική τοποθέτηση της Περιφέρειας, καθώς και οι πολιτικές στήριξης και κοινωνικής αλληλεγγύης, ώστε κανείς να μην αισθάνεται μόνος του στην κρίση.
Εισηγητής: Ο Eπικεφαλής της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας», Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Χαρίτου.

Η ενεργοποίηση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης για τη δημιουργία αναχωμάτων στην συνεχιζόμενη βύθιση της τοπικής οικονομίας και διάλυση του κρατικού μηχανισμού, και την δημιουργία σε συνεργασία με τοπικούς φορείς δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης.
Εισηγητής: Ο Eπικεφαλής της «Οικολογίας Αλληλεγγύης», Περιφερειακός  Σύμβουλος, κ. Θανάσης Μακρής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

.