Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων του Έβρου

Από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου με σκοπό την τήρηση των κανόνων υγιεινής


ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Υγειονομικούς ελέγχους σε όλα τα σχολεία του νομού, με σκοπό την τήρηση των κανόνων υγιεινής στα σχολεία με ιδιαίτερη βαρύτητα στα κυλικεία καθώς τα προϊόντα τα οποία καταναλώνονται από τους οι μαθητές θα πρέπει να διατίθενται με ασφάλεια, πραγματοποιεί η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

«Οι έλεγχοι γίνονται σε δυο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά την τήρηση και την εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων, ενώ η δεύτερη φροντίζει τα προσφερόμενα είδη να είναι τα επιτρεπτά», ανέφερε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερικής Ενότητας Έβρου κ Ευαγγελία Κοσμαδάκη, υπογραμμίζοντας ότι, «από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα έχει ελεγχθεί ένα ποσοστό 80% των σχολείων και μάλιστα πολλά από αυτά έχουν ελεγχθεί και δεύτερη φορά».

«Στην πρώτη φάση δίδονται συστάσεις και οδηγίες στο τι πρέπει να εφαρμόζεται, γιατί στοχεύουμε στην αποτελεσματικότητα και όχι στο να δώσουμε βαρύτητα στην επιβολή κυρώσεων, ακολουθεί επανέλεγχος και όπου πάλι συνεχίζεται να παραβιάζονται οι υγειονομικές διατάξεις τότε η υπηρεσία μας προχωρά σε μηνύσεις», σημείωσε η κ. Κοσμαδάκη, τονίζοντας ότι, «οι επόπτες που διενεργούν τους ελέγχους είναι προσωπικό της υπηρεσίας μας, είναι έμπειροι και έχουν καλή γνώση του αντικειμένου».
 
.