Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η Κομοτηνή θα φιλοξενήσει ξενώνες της Γενικής Γραμματείας Ισότητας

Είναι μόλις μία από τις συνολικά 15 πόλεις σε όλη τη χώρα που θα φιλοξενήσουν τέτοιον ξενώνα
ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ο Δήμος Κομοτηνής είναι ένας από τους 146 Δήμους της χώρας οι οποίοι ανέλαβαν δημόσια τη δέσμευση για ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίων δράσης για την ένταξη της Ισότητας των δύο φίλων, στις πολιτικές των δήμων.

Η δέσμευση έγινε στη διάρκεια του συνεδρίου «Η πόλη της Ισότητας: Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Δύο Φίλων στις Τοπικές Κοινωνίες», το οποίο ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της Χάρτας στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Εκ μέρους του Δήμου Κομοτηνής, υπέγραψε την Χάρτα ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Μανανάς και παραβρέθηκαν ακόμη, η δημοτική σύμβουλος Αφροδίτη Καρελιάδου και η ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου Αλέφ Σιακήρ.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα που εκπόνησε η Γενική Γραμματεία Ισότητας και αφορά στην άμεση δημιουργία και λειτουργία ξενώνων για γυναίκες θύματα της βίας, με δυνατότητα φιλοξενίας 20 γυναικών με τα παιδιά τους.

Η Κομοτηνή, θα είναι μία από τις 15 πόλεις που θα φιλοξενήσει έναν από τους ξενώνες της Γενικής Γραμματείας Ισότητας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα στελεχωθεί με ειδικό επιστημονικό προσωπικό το οποίο θα παρέχει ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη στις φιλοξενούμενες γυναίκες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την άσκηση της ενδοοικογενειακής βίας.

.