Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Αλλαγές στην ηγεσία του συλλόγου αποφοίτων δασκάλων ΕΠΑΘ

Πλειοψήφησε ο σημερινός γραμματέας Ιμπραήμ Μεχμέτ, ο οποίος προορίζεται για πρόεδρος

ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΝΤΕΡΤΙΜΑΝ


Αλλαγές στην ηγεσία του συλλόγου δασκάλων αποφοίτων Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης σηματοδότησε το προχθεσινό συνέδριο του συλλόγου, μετά και την απόφαση παραίτησης του προέδρου Μεχμέτ Ντερντιμάν. Ο κ. Ντερντιμάν επέλεξε να παραιτηθεί όχι μόνο από την προεδρία, αλλά και από τη θέση του δασκάλου, καταγγέλλοντας ότι η επιλογή όλων των διευθυντών και υποδιευθυντών σε μειονοτικά σχολεία έγινε με αδιαφανή τρόπο χωρίς να τηρηθεί ο νόμος, με απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Η παραίτηση του προέδρου προκάλεσε σύγκληση του συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Η συγκέντρωση των δασκάλων ξεκίνησε με απονομή πλακετών εκ μέρους της διοίκησης του συλλόγου σε συνταξιοδοτηθέντες δασκάλους, ενώ στη συνέχεια ο Μεχμέτ Ντερντιμάν προχώρησε σε απολογισμό της δράσης τους. Αναφέρθηκε στις δράσεις εκ μέρους του συλλόγου υπέρ της μειονοτικής εκπαίδευσης, στις επιστολές προς το υπουργείο Παιδείας για την αναπλήρωση κενών στα μειονοτικά σχολεία, αλλά και ενάντια στις συγχωνεύσεις. Θύμισε στους παρευρισκόμενους τη διοργάνωση των “Βραδιών Αλληλεγγύης”. Φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να αναφερθεί και στο γεγονός της παραίτησής του, σημειώνοντας, ότι, “τα προβλήματα και τα ζητήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης είναι πολλά, μερικά από αυτά επιλυθεί, ενώ άλλοι παραμένουν ακόμα και πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η μειονοτική εκπαίδευση δεν θα πρέπει να παραμένει στη νοοτροπία του παρελθόντος. Ως εκ τούτου, με αποφασιστικό τρόπο μια ριζική μεταρρύθμιση είναι αναγκαία. Ελπίζω ότι η επόμενη διοίκηση θα προσπαθήσει βρει λύση στα προβλήματα”.

Στη διάρκεια της συνέλευσης του συλλόγου αποφοίτων ΕΠΑΘ τοποθετήθηκαν πολλά μέλη του συλλόγου, όπως οι Μουσταφά Σακίρ Χουσείν, Ιδρίζ Χασάν, Εμίν Μπουλμπούλ, Μεχμέτ Γιακούπ, Χακί Χατζή, Μουσταφά Σακίρ. Ορισμένες αναφορές μάλιστα προκάλεσαν την απάντηση του Μεχμέτ Νερντιμάν. Στις εκλογές που ακολούθησαν πλειοψήφησε ο σημερινός γραμματέας Ιμπραήμ Μεχμέτ, ο οποίος προορίζεται για νέος πρόεδρος.


Οι ψήφοι που έλαβαν οι υποψήφιοι για το διοικητικό συμβούλιο

1-    Ριντβάν Ντελή Χασάν-70

2-    Πασλάκ Χασάν-74

3. Ιμπραχήμ Μεχμέτ - 115

4-   Ιμπραχήμ Σαδίκ Ισμαήλ-81

5-    Μεχμέτ Χασεκί-70

6-    Ιδρίζ Χασάν-106

7-    Μεχμέτ Σερίφη-80


Για την εξελεγκτική επιτροπή

1-    Μεχμέτ Μπουλμπούλ

2-    Μεχμέτ Τοπάλ

3-   Οσμάν Αρναβούτ Γιουσούφ

4-   Ναίλ Μουσταφά Πασά

5-    Αχμέτ Ντελί Μπεκίρ

Οι αρχαιρεσίες του διοικητικού συμβουλίου σε σώμα αναμένονται τις προσεχείς μέρες.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/