Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Oρκομωσία δοκίμων στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης

Oι νέοι δόκιμοι αστυφύλακες  ορκίστηκαν στην καθιερωμένη τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις της Σχολής

    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Oι νέοι δόκιμοι Αστυφύλακες της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης ορκίστηκαν στην καθιερωμένη τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

Την τελετή παρακολούθησαν συγγενείς και φίλοι των σπουδαστών ενώ παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ξάνθης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γιώργος Γκοδοσίδης και ο Διοικητής της Σχολής κος Γκίκας καθώς επίσης και εκπρόσωποι αρχών και φορέων της Ξάνθης

Συνολικά σε όλη τη χώρα, έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο Δόκιμοι Αστυφύλακες, οι οποίοι θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στη Σχολή Αστυφυλάκων. Η εκπαίδευση διακρίνεται σε θεωρητική και πρακτική και αποσκοπεί κυρίως, στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, στη γενική εγκυκλοπαιδική μόρφωση και διαπαιδαγώγηση, στη γνώση της νομικής επιστήμης, στο χειρισμό και χρήση των όπλων, στη βελτίωση της φυσικής αγωγής και στην εκμάθηση τεχνικών αυτοπροστασίας.

Η φοίτηση των σπουδαστών διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα και χωρίζεται σε τρία (3) εκπαιδευτικά έτη. Τα δύο πρώτα διαιρούνται σε δύο αυτοτελή εξάμηνα το καθένα και το τρίτο εκπαιδευτικό έτος περιλαμβάνει το τελευταίο εξάμηνο εκπαίδευσης.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/