Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ανέστειλαν τις διακοπές των συνεδριάσεων οι δικαστές

Ενόψει των πολιτικών εξελίξεων, αποφάσισαν να αναστείλουν την απόφασή τους για να κατεβαίνουν από την έδρα από τις 12.00 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου στις 3.00μμ

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ



Οι δικαστές, εν όψει των πολιτικών εξελίξεων, αποφάσισαν να αναστείλουν την απόφασή τους για διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου (3 μμ).

Ειδικότερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) σε σημερινή ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι οι δικαστικοί λειτουργοί, «εν όψει των πολιτικών εξελίξεων και του ότι δεν επιθυμούν, αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να φέρουν προσκόμματα στην ομαλή λειτουργία του Κράτους, αποφάσισαν την αναστολή της εφαρμογής της απόφασης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 15ης Οκτωβρίου 2011 (διακοπή συνεδριάσεων των δικαστηρίων κ.λπ.), μέχρι την 26η Νοεμβρίου 2011, οπότε θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση» των μελών της.

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση θα επαναπροσδιορίσει τη θέση τους ανάλογα με τις μέχρι τότε εξελίξεις και δεσμεύσεις, προσθέτει η ΕΔΕ.

Ακόμη, υπογραμμίζεται στη ανακοίνωση ότι «είναι αυτονόητο ότι στο μεσοδιάστημα θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και σε περίπτωση οποιασδήποτε περαιτέρω δυσμενούς αντιμετώπισής μας, το Διοικητικό Συμβούλιο θα ενεργοποιήσει εκ νέου την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης» για διακοπή των συνεδριάσεων».

Η ανακοίνωση της Ένωσης καταλήγει ως εξής: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας, οι δικαστικοί λειτουργοί εγγυόμαστε την καλή λειτουργία του Συντάγματος και των Θεσμών και υπενθυμίζουμε ότι αυτό αποτελεί υποχρέωση»
 
.