Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

«Που φτάσαμε! Οι λαθρομετανάστες στον Έβρο σπεύδουν στους αστυνομικούς γιατί παίρνουν άδεια παραμονής!»

Σκληρή ανακοίνωση του Συνδυασμού "Περιφερειακή Αναγέννηση" και του επικεφαλής του και προέδρου της μείζονος αντιπολίτευσης στην ΑΜ-Θ Γ. Παυλίδη

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ


Απίστευτο και όμως αληθινό! 10.000 περίπου λαθρομετανάστες κάθε μήνα εισέρχονται στην Χώρα μας από τον Έβρο και στοχευμένα αναζητούν την Αστυνομία να τους συλλάβει. Έτσι την επόμενη μέρα αποκτούν άδεια παραμονής ενός μήνα και μια ανεφάρμοστη εντολή απέλασης που σημαίνει μόνιμη παραμονή! Παραμονή με δικαιώματα και χωρίς καμία υποχρέωση! Μόνον τεράστια επιβάρυνση σε μια χώρα που οι δικοί της πολίτες ευρίσκονται στην φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια!...

Η κατάσταση ευρίσκεται εκτός ορίων. Οι συνοριοφύλακες του Έβρου τώρα καταγγέλλουν την πολιτική και την νομοθεσία αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης καθώς καθιστούν τον Έβρο «νούμερο ένα προορισμό για όλους τους λαθρομετανάστες της Ασίας και της Αφρικής».

Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Αλεξανδρούπολης έχει μετατραπεί σε μόνιμο καταυλισμό εκατοντάδων λαθρομεταναστών, σε άθλιες συνθήκες, με το αδύναμο κράτος και την ΕΕ, σε ρόλο παρατηρητή και με παταγώδη αποτυχία στις πολιτικές τους. Ο περιβόητος φράχτης μετέθεσε αλλού το πρόβλημα.

Εδώ -πέραν της οικονομικής- βιώνουμε και την κρίση της κρατικής ανικανότητας. Οι πολίτες κινδυνεύουμε. Η ασφάλεια μας, η ελευθερία κινήσεως μας, η περιουσία μας, το εμπόριο, είναι έρμαια των μεταναστών… Τη ίδια στιγμή οι συζητήσεις, η σπέκουλα, οι θεωρίες και τα σχέδια επί χάρτου καλά κρατούν. Με κανένα αποτέλεσμα. Αισθανόμαστε ότι μας δουλεύουν.

Για την διοίκηση της Περιφέρειάς ΑΜΘ περιττεύει να πούμε ότι, παραμένει εκτός τόπου ανίκανος θεατής, αρκούμενη όταν πιέζεται σε κενές ουσίας λεκτικές κορώνες, επιτροπές και συσκέψεις, χωρίς να κάνουν αυτά που οφείλουν. Τους προκαλούμε, ακόμη μια φορά, να κάνουν αυτά που οφείλουν. Τίποτε περισσότερο.


Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, πρώην νομάρχης Ξάνθης κ. Γ. Παυλίδης έντονα προβληματισμένος δήλωσε:

“Αισθανόμαστε απροστάτευτοι. Η χώρα έγινε ξέφραγο αμπέλι. Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε όσους δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, και να προστατεύσουν τα σύνορα μας. Όσοι δεν μπορούν πάνε σπίτι τους, παραιτούνται”.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Αν. Περιφερειακός Συνδυασμός
Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης