Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Κατέστρεψε τα μεγάφωνα τζαμιού στον Κάλχα για τέταρτη φορά

Κατατέθηκε μήνυση στην αστυνομία από την επιτροπή διαχείρισης του τεμένους

ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ. ΠΟΙΟΣ;;;



Είναι η τέταρτη φορά που σε διάστημα τριών μηνών οι κάτοικοι του οικισμού Κάλχαντος δήμου Κομοτηνής αντικρίζουν τα μεγάφωνα του τεμένους κατεστραμμένα και πεταμένα στο έδαφος και τα καλώδια της εγκατάστασης κομμένα.

Ο δράστης είναι γνωστός ανάμεσα στους κατοίκους από την πρώτη ακόμα ενέργεια του προ τριών μηνών. Οι κάτοικοι μιλούν για έναν άνθρωπο με προβλήματα, αλλά δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί ξεσπάει το θυμό του στο σύστημα μεγαφωνικής του τεμένους, που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για θρησκευτικό σκοπό.


“Δεν ξέρει τι κάνει, είναι άρρωστος άνθρωπος. Δεν ξέρω πως το κάνει αλλά ακούσαμε ότι ανεβαίνει από τις σκάλες στο μιναρέ και πετάει κάτω τα μεγάφωνα” θα πει ο κάτοικος Ισμαήλ Ακήφ. “Στο μπαϊράμι είχαμε μεγάφωνα, αυτές τις μέρες τα πήραν και πλέον δεν ακούγεται τίποτα”, ανέφερε ο Χουσεΐν Χαλήλ. Οι κάτοικοι συζητούν μεταξύ τους την παράξενη συμπεριφορά του συμπολίτη τους, χωρίς να μπορούν να την ερμηνεύσουν.

Τα μέλη της επιτροπής διαχείρισης του τεμένους αρχικά προσπάθησαν να συνετίσουν το δράστη με τα λόγια, προκειμένου το θέμα να μη λάβει διαστάσεις και ο συμπολίτης τους βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. Οι συμβουλές τους όμως δεν εισακούστηκαν και όταν προ δύο ημερών ο άνδρας ξήλωσε ξανά τα μεγάφωνα του μιναρέ, τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν να καταθέσουν μήνυση στην αστυνομία.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο Ερτζάν Κιοσέ από τον Κάλχα δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής, “εδώ και 3 μήνες υπάρχει κάποιος, που κόβει τα καλώδια από τα μεγάφωνα. Τελευταία φορά συνέβη πριν λίγες μέρες, γι’ αυτό χθές οι εκπρόσωποι του τζαμιού έκαναν μήνυση στην αστυνομία και κάλεσαν τον ενδιαφερόμενο στην αστυνομία.
Ανέλαβε από εδώ και πέρα η αστυνομία και δεν ξέρουμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Όλο το χωριό ξέρει ποιος το έκανε. Από εδώ και πέρα θα περιμένουμε την αστυνομία τι θα κάνει”. Ο κ. Κιοσέ γνωρίζει ότι είναι η τέταρτη φορά που συμβαίνει το ίδιο περιστατικό στο Κάλχα, ενώ ο ίδιος γίνεται αποδέκτης παραπόνων από τους κατοίκους για τη συμπεριφορά του συμπολίτη τους.

Η υπόθεση αυτή, “καθημερινής τρέλας”, βρίσκεται πλέον στα χέρια της αστυνομίας, στην οποία εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι κάτοικοι για να σταματήσουν οι καταστροφές εις βάρους του θρησκευτικού τους χώρου και μάλιστα από ένα συγχωριανό τους.

Πηγή:  http://www.xronos.gr/