Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Aρκετός κόσμος στην πορεία της Ξάνθης. Γιατί έφυγε η ΠΑΣΠ;

Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών, αλλά μικρή σχετικά με την προσμονή αρκετών, πραγματοποιήθηκε το βράδυ η πορεία για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΞΑΝΘΗ

Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών, αλλά μικρή σχετικά με την προσμονή αρκετών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης η πορεία για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου, στην Ξάνθη.

Η κεντρική πορεία του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών, των πολιτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων και αρκετών άλλων πολιτών, ξεκίνησε στις 6 και μισή από την είσοδο του Πολυτεχνείου και επέστρεψε και πάλι εκεί, στο σημείο όπου είχε προηγηθεί κατάθεση στεφάνου.


Aποχώρησε η ΠΑΣΠ

Από τον Ενιαίο Σύλλογο αποσπάστηκε και έφυγε νωρίτερα η πορεία της ΠΑΣΠ. Η φοιτητική παράταξη παρότι επικράτησε το πλαίσιο της στο Σύλλογο Φοιτητών, πήρε το πανό του Συλλόγου και ξεκίνησε αυτόνομη πορεία στις 6 μ.μ. Τέλος, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε τη δική του συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία και πορεία στους δρόμους της πόλης, περίπου στις 6 μ.μ.

Η κεντρική πορεία συγκέντρωσε κάτι λιγότερα από 1.000 άτομα ενώ τα συνθήματα που επικράτησαν αφορούσαν κύρια στην Οικονομική Συγκυρία. Πέρασε από την οδό Βας. Κωνσταντίνου, την πλατεία, την οδό Καραολή, την οδό Μπρωκούμη και επέστρεψε πίσω από την 28ης Οκτωβρίου.


Οι φοιτητές για την επέτειο

Το μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Κώστας Ρηγόπουλος που μίλησε στους δημοσιογράφους λίγο πριν την πορεία ανέφερε ότι για τους φοιτητές τα αιτήματα του 1973 παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ. Τόσο για το ψωμί, καθώς τα οικονομικά μέτρα έχουν γονατίσει τις λαϊκές μάζες, την Παιδεία, λόγω της αντίδρασης του φοιτητικού κινήματος απέναντι στον πρόσφατο Νόμο του Υπουργείου Παιείας και την Ελευθερία, η οποία δεν υφίσταται θεωρώντας ότι ξένες παρεμβάσεις επιβάλουν κυβερνήσεις συνεργασίας με τεχνοκράτη Πρωθυπουργό, όπως ανέφερε. Από την πλευρά του χαρακτήρισε αδιανόητη την ενέργεια της ΠΑΣΠ να αποχωρήσει, παίρνοντας το πανό του Συλλόγου.


 
 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/