Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Απάντηση Παπαδημητρίου για το e-mail του μπαμπά Μαρσελίνιο

«Ηθελε πέντε λεπτά δημοσιότητας», σχολίασε με δηκτικό τρόπο ο τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης στις ηλεκτρονικές καταγγελίες του πατέρα του βραζιλιάνου παίκτη

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Γιάννης Παπαδημητρίου στο θέμα που προέκυψε στην Ξάνθη με το ηλεκτρονικό μήνυμα του πατέρα του Μαρσελίνιο Ρικάρντο Λέιτε, το οποίο τον κατηγορούσε προσωπικά πως με την συμπεριφορά του έχει οδηγήσει τον γιο του στο να μην θέλει να αγωνιστεί για την ομάδα.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis» ήταν φανερό πως δεν ήθελε να δώσει μεγάλη έκταση στο όλο θέμα, αναφέροντας πως για την ομάδα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Βραζιλιάνο μέσο, αναφέροντας χαρακτηριστικά για τον πατέρα του, πως ενδεχομένως να κυνηγούσε τα πέντε λεπτά δημοσιότητας:

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η αρχή της ομάδας είναι να λύνονται όλα τα εσωτερικά θέματα μεταξύ μας. Κάποιοι δυστυχώς ψάχνουν αφορμή για να δημιουργούν θέμα κι εγώ δεν μπορώ να το επιτρέψω αυτό. Η αλήθεια είναι ότι μας ξάφνιασε αυτό το ζήτημα. Δεν ξέρω πως προέκυψε. Ίσως ο πατέρας του Μαρσελίνιο ήθελε να έχει τα πέντε λεπτά δημοσιότητας, ζηλεύοντας ενδεχομένως την δόξα του γιου του. Η δική μου πόρτα είναι ανοιχτή σε όλους. Βρίσκομαι εδώ 24 ώρες το 24ωρο. Ο Μαρσελίνιο είναι για εμάς ένας πολύτιμος παίκτης και πολύ χρήσιμος. Κανείς δεν έχει αντιληφθεί γιατί έγινε ότι έγινε. Το mail γράφει πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Λέει για παράδειγμα ότι απαγορεύονται οι δηλώσεις στον Μαρσελίνιο, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Εγώ απλώς θα πω ότι για εμάς δεν υπάρχει κανένα θέμα. Δεν διαταράσσεται η ηρεμία της ομάδας και αυτό το διαβεβαιώνω σε όλους όσους θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα. Η Ξάνθη λειτουργεί με ένα τρίπτυχο που είναι πολύ σημαντικό. Έχει μία διοίκηση που χαρακτηρίζεται από την σοβαρότητα και την συνέπεια. Έχει έναν προπονητή, στον οποίο υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη και υλοποιεί ένα πλάνο που έχει τεθεί, ενώ και μέσα στην ομάδα, υπάρχει ένα εξαιρετικό κλίμα ανάμεσα στους παίκτες. Όλοι έχουμε έναν κοινό στόχο. Συζητήσεις μεταξύ μας υπάρχουν καθημερινά, αφού όλοι θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι».


«Είναι μεταβατική χρονιά»

Σε ότι αφορά την φετινή σεζόν και τα αποτελέσματα της Ξάνθης, o τεχνικός διευθυντής της Skoda, έκανε λόγο για μια μεταβατική χρονιά: «Δουλεύουμε πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο και κατά την γνώμη μου είναι μία μεταβατική χρονιά. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στην ομάδα. Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε γενικά την φιλοσοφία και να υπάρχουν και περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ίσως η αγωνιστική μας εικόνα, λόγω τύχης, ικανότητας ή οτιδήποτε άλλο, δεν αποτυπώνεται στον βαθμολογικό πίνακα. Κάνουμε όμως μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω θα βγει. Η Ξάνθη τα τελευταία χρόνια είχε αλλάξει στόχος και είχε χάσει λίγο τον προσανατολισμό της.

Τώρα γίνεται μία νέα προσπάθεια. Η Ξάνθη κάνει πολλά χρόνια τώρα, καλή δουλειά στις ακαδημίες. Πιστεύω ότι σε ένα – δύο χρόνια αν υπάρχει υπομονή, θα υπάρχουν σημαντικά αποτελέσματα. Ο κόσμος στηρίζει την προσπάθεια μας. Κατανοώ απόλυτα κάποια πράγματα. Υπάρχει μεγάλη κρίση και ο κόσμος σκέφτεται κάθε Ευρώ. Όμως είναι φανερό ότι όλοι διψούν για Έλληνες παίκτες και για να δούνε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο.

.