Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

«Κοριούς» στην κρεβατοκάμαρα του Ερντογάν κατήγγειλε ο Μπαγίς

Με "χουντο-σταγονίδια" δεν ασχολούμαστε μόνο στην Ελλάδα, αλλά πολύ περισσότερο ασχολούνται στην γειτονική Τουρκία όπου έφτασαν να υποκλέπτουν ακόμα και όσα συζητά ο Ρετζέπ με την Εμινέ
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ηχογραφημένες συνομιλίες του ζεύγους Ερντογάν και μάλιστα μέσα στην κρεβατοκάμαρά του από εχθρούς της κυβέρνησης κατήγγειλε ο Τούρκος υπουργός, αρμόδιος για ζητήματα ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς.

Σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, και με αφορμή τις δημοσιογραφικές ελευθερίες στη χώρα του, ο Μπαγίς είπε ότι «δυστυχώς, ακόμα και οι ιδιωτικές συνομιλίες του πρωθυπουργού αυτής της χώρας με τη σύζυγο του στην κρεβατοκάμαρα τους έχουν ηχογραφηθεί».

«Αυτό δεν είναι απλό θέμα που μπορεί να θεωρηθεί ζήτημα ελευθερίας του Τύπου» πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, σύμφωνα με την Χουριέτ.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο εισαγγελέας τον κάλεσε και τον ενημέρωσε και για παράνομα ηχογραφημένες συνομιλίες του ίδιου «από ομάδες που θέλουν να ανατρέψουν το πολίτευμα».

Ο Μπαγίς αναφέρθηκε και στην έντονη κριτική που ασκείται στην Τουρκία για τις διώξεις κατά δημοσιογράφων.

Ο Τούρκος υπουργός ισχυρίστηκε ότι κανένας δεν έχει συλληφθεί για την δημοσιογραφική του δραστηριότητα και ότι όσοι είναι έγκλειστοι είναι λόγω των σχέσεων που έχουν με παράνομες οργανώσεις ή ομάδες που θέλουν να ανατρέψουν το πολίτευμα.

.