Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Eκδήλωση απόψε στην Ξάνθη από το ΚΚΕ(μ-λ)

Πραγματοποιείται στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο και έχει ως σκοπό την αντίσταση και την ανασυγκρότηση του αριστερού – ταξικού κινήματος στην περιοχή
        Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η οικονομική κρίση και οι ανταγωνισμοί των μεγάλων δυνάμεων προκαλούν σε όλους τους λαούς του κόσμου φτώχια, εξαθλίωση και σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή και το μέλλον τους.

Στη χώρα μας, ακριβώς επειδή είναι βαθειά εξαρτημένη από ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και επιβάλλουν τα πιο σκληρά μέτρα, η κρίση αυτή χτυπά με δραματικό τρόπο όλο το λαό. Παράλληλα όμως οδηγεί όλο και περισσότερους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και νεολαίους να μην μπορούν να αντέξουν, να οργανώνονται και να αγωνίζονται.

Συνεχώς νέα κομμάτια της κοινωνίας καταλαβαίνουν την ανάγκη να πάρουν την τύχη τους στα δικά τους χέρια. Δεν εμπιστεύονται πλέον αυτό το σύστημα. Δεν εμπιστεύονται ούτε τους εργατοπατέρες αλλά ούτε την επίσημη Αριστερά, αναζητούν διέξοδο και ψάχνουν νέους τρόπους επικοινωνίας, οργάνωσης, κι αντίστασης.

Μέσα σε αυτές τις κοινωνικές ανατροπές είναι απαραίτητη μια Αριστερά που θα πρωτοστατήσει στην οικοδόμηση ενός Μετώπου Αντίστασης, για να ανατραπούν τα βάρβαρα μέτρα, για να μπορεί να ζήσει ο λαός. Δε θα σπέρνει αυταπάτες για εκλογές και κυβερνητικές συνεργασίες και δε θα συμβιβάζεται με το σύστημα. Μια Αριστερά που θα βοηθήσει να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία, όπου κυρίαρχος και αφέντης θα είναι ο ίδιος ο λαός.

Σε αυτή την προσπάθεια και σε αυτές τις συνθήκες έρχεται να απαντήσει η πρόταση του ΚΚΕ(μ-λ) για τη συγκρότηση ενός μόνιμου συντονισμού, συζήτησης, κοινής δράσης και μαζικού αγώνα, ανάμεσα σε οργανώσεις και ανένταχτους αγωνιστές. Ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, τον ιμπεριαλισμό και το καθεστώς της εξάρτησης.

Σας καλούμε να συζητήσουμε πάνω στην πρόταση που καταθέτουμε σε οργανώσεις, συλλογικότητες αλλά και σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ – ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ για την αντίσταση και την ανασυγκρότηση του αριστερού – ταξικού κινήματος
 
.