Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Λίγο πριν τον τερματισμό και στο Επιμελητήριο Ξάνθης

Με βόλτες στην αγορά της πόλης ολοκλήρωσαν τον προεκλογικό τους αγώνα οι τρεις υποψήφιοι, καθώς το πρωί ανοίγουν οι κάλπες

   ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Mε βόλτες στην αγορά της πόλης ολοκλήρωσαν τον προεκλογικό τους αγώνα το Σάββατο, οι 3 υποψήφιοι του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

Παρά τις συνήθεις και αναμενόμενες παρεκτροπές στο κλίμα των τελευταίων ημερών, ο κάθε υποψήφιος έφτασε στο τέλος της εκστρατείας του με τον τρόπου που επέλεξε και όλοι αναμένουν τα αποτελέσματα που θα φέρει η κάλπη. Παρότι ο φορέας είναι πλήρως απαξιωμένος, οι εκλογές απέκτησαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των πολιτικών συμπερασμάτων που αναμένονται από αυτές. Παράλληλα σε ένα, μικρό, κομμάτι των επιχειρηματιών της πόλης υπάρχει και η ελπίδα οι εκλογές αυτές να αποτελέσουν αφετηρία μιας διαφορετικής πορείας.

Οι κάλπες την Κυριακή και τη Δευτέρα ανοίγουν στις 9 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα, υπό την εποπτεία της Εκλογικής Επιτροπής. Παράλληλα, το κλίμα των τελευταίων ημερών έχει κάνει αρκετά «υποψιασμένους» τους υποψήφιους και τα επιτελεία –σύμφωνα με κάποιες ανεπιβεβαίωτες φήμες- σκέφτονται να περιφρουρήσουν και το χώρο του Επιμελητηρίου, «υπό το φόβο των Ιουδαίων», το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα. Οι εκλογείς μπορούν να βάλουν μέχρι τρεις σταυρούς σε όποιο από τα τρία τμήματα ψηφίζουν.


Η αυτοδυναμία είναι σχεδόν ακατόρθωτη;

Οι τρεις συνδυασμοί ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και το αποτέλεσμα θα δικαιώσει ή θα διαψεύσει όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες. Η αυτοδυναμία για έναν από τους τρεις συνδυασμούς παραμένει αρκετά δύσκολο ενδεχόμενο και έτσι τα σενάρια συνεργασίας – παρότι κανείς δεν θεωρεί σκόπιμο να τα συζητά- έχουν απασχολήσει τις ιδιωτικές συζητήσεις αρκετών.

Πάντως η περιοχή της πλατείας, πέριξ του Επιμελητηρίου είναι ένας χώρος έντονων διεργασιών από το πρωί της Κυριακής ενώ στις σκάλες του φορέα και το δρόμο προς τις κάλπες των 3 τμημάτων.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/