Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ανάρπαστες έγιναν οι (φτηνές) πατάτες του Νευροκοπίου

Εικοσιτέσσερις τόνοι πωλήθηκαν το πρωί  σε 530 κατοίκους της Πιερίας κατευθείαν από τον παραγωγό, χωρίς τη μεσολάβηση των μεσαζόντων

ΜΕ ΠΟΙΑ (ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ)
ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΚΙΛΟ;

Μέσα σε λίγες ώρες πουλήθηκαν το πρωί του Σαββάτου σε κατοίκους της Πιερίας εικοσιτέσσερις τόνοι πατάτας Νευροκοπίου, κατευθείαν από τον παραγωγό, χωρίς τη μεσολάβηση των μεσαζόντων, με μόλις 25 λεπτά το κιλό.


Οι κάτοικοι της Πιερίας ήρθαν σε απευθείας επαφή με τον παραγωγό μέσω του διαδικτύου, έκλεισαν τη συμφωνία παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες, και έτσι από το χωράφι κατευθείαν στον καταναλωτή, οι πατάτες πουλήθηκαν με 25 λεπτά το κιλό, όταν σούπερ μάρκετ και μανάβικα πωλούν τις πατάτες ακόμη και με 70 λεπτά το κιλό.

Οι 530 καταναλωτές παρέλαβαν το Σάββατο τις παραγγελίες τους που δόθηκαν την περασμένη Τετάρτη και εικοσιτέσσερις τόνοι πατάτας έκαναν φτερά μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Μάλιστα, έχει δοθεί και νέα παραγγελία για άλλους τόσους τόνους που θα πουληθούν το επόμενο Σάββατο.

Το ιντερνετικό κίνημα της ομάδας εθελοντών από το νομό Πιερίας εξαπλώνεται τώρα και σε άλλα προϊόντα, αφού τόσο οι παραγωγοί όσο και οι καταναλωτές βγαίνουν κερδισμένοι.

Ανάλογες δράσεις κατά της κερδοσκοπίας οργανώνονται σε Πάτρα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

.