Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Αδιάθετες στολές σε πολλά πληρώματα, μόλις μια μέρα πριν το Καρναβάλι Ξάνθης

Εχουν πέσει οι τιμές, ενώ αίσθηση προκαλούν οι Πρόσκοποι που ζητούν μόλις πέντε ευρώ, προκαλώντας αντιδράσεις από άλλα πληρώματα

   ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Εντύπωση προκάλεσε η φετινή απόφαση των Προσκόπων να ράψουν μόνοι τους τις στολές και να τις χρεώνουν μόλις με 5 ευρώ, που αντιστοιχεί μόνο στο αντίτιμο για το μπάρμπεκιου της Παρέλασης.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε μια σχετική ενόχληση στα υπόλοιπα πληρώματα αλλά οι άνθρωποι του Προσκοπισμού αρνούνται κατηγορηματικά, ότι δέχτηκαν οποιαδήποτε κρούση.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στην Ξάνθη, όπως αναφέρει και ο Περιφερειακός Έφορος Σωτήρης Στόϊκος, απευθύνεται σε πρόσκοπους και γονείς και έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα υπόλοιπα πληρώματα. Μάλιστα, στις σκέψεις των ανθρώπων του προσκοπισμού είναι την επόμενη χρονιά, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης, η συμμετοχή να είναι δωρεάν και να καλύφθούν όλα τα έξοδα εξ ολοκλήρου από τα κέρδη των Γιορτών Παλιάς Πόλης.

Όπως γίνεται σαφές, ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του κινήματος, δεν επιτρέπει στους ανθρώπους της Περιφερειακής Εφορείας, να αφήσουν κάποιες οικογένειες και παιδιά μακριά από την παρέλαση. Ούτως ή άλλως, έχουν κάνει σαφές ότι τα κέρδη από τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, χρηματοδοτούν σε μεγάλο βαθμό την ετήσια δραστηριότητα των τμημάτων, απαλάσσοντας τους γονείς από αρκετά έξοδα και εμπλουτίζοντας τις προσκοπικές δράσεις.


Υπάρχουν αδιάθετες στολές ακόμη

Βέβαια, αυτού του είδους διαχείριση, δημιουργεί συνειρμούς αλλά φαίνεται ότι οι Πρόσκοποι απασχολούνται μόνο με τις δικές τους υποθέσεις. Πάντως όλοι οι Σύλλογοι παρατηρήθηκε να έχουν μικρές ή μεγάλες μειώσεις στις τιμές και οι στολές των 45 ευρώ δεν υπάρχουν σε πληρώματα. Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετές αδιάθετες στολές, σε χρόνο που κατά το παρελθόν είχαν εξαντληθεί όλες. Άλλωστε, η φετινή παρέλαση είναι η πρώτη στην οποία υπήρξε αποχώρηση πληρώματος, λόγω οικονομικών προβλήματων.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/